Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Durlinger en Het Goed gaan samenwerken

Zakelijk duurzaamheid 1.280 keer gelezen

SCHIJNDEL | Durlinger en Het Goed zetten zich samen in, om met de inzameling van herbruikbare schoenen, een bijdrage te leveren aan een beter milieu.

Vanaf 25 maart is het mogelijk om schoenen die niet meer gedragen worden in te leveren bij één van de 42 Durlinger winkels. Door de samenwerking met kringlooporganisatie Het Goed wordt ingezet op levensduurverlenging. Zoveel mogelijk schoenen zullen lokaal worden hergebruikt, hiermee wordt de afvalberg kleiner en wordt CO2-uitstoot voorkomen. 

Roger Durlinger, directeur van Durlinger: “Bij Durlinger zetten we ons in voor duurzaamheid. We vinden het zonde als schoenen in de kast blijven staan en gunnen ze een nieuwe blije eigenaar. Door de samenwerking met Het Goed kunnen schoenen worden ingezameld en zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk schoenen een tweede leven krijgen. Zo dragen we op een mooie manier bij aan het milieu.” 

Willem van Rijn, directeur van Het Goed: “We zijn blij met deze samenwerking met Durlinger. Het is essentieel om spullen, waaronder schoenen, langer te gebruiken. Bovendien bieden we door deze samenwerking aan meer mensen de kans om waardevolle werkervaring op te doen. Met elkaar leveren we zo een bijdrage aan een circulaire én inclusieve samenleving”. 

Klanten van Durlinger worden opgeroepen om schoenen die zij niet meer dragen in te leveren bij haar schoenenwinkels. Als dank hiervoor ontvangt de klant een waardebon van €5 die te besteden is bij Durlinger. Het Goed zorgt dat de ingezamelde schoenen in haar sorteercentra worden gecontroleerd. Schoenen die aan de kwaliteitscriteria voldoen zullen via de kringloopwarenhuizen van Het Goed een tweede leven krijgen. In deze winkels is naast schoenen, een uitgebreid assortiment van tweedehands items is te vinden, waaronder kleding, meubels en woonaccessoires.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant