Kunst en cultuur in het centrum van Schijndel
Kunst en cultuur in het centrum van Schijndel Foto: Bas Ulehake

Het komende weekend in Schijndel

Toerisme 1.043 keer gelezen

SCHIJNDEL | Elk weekend wordt er van alles georganiseerd in Schijndel, ook dit weekend kun je weer op veel plaatsen terecht voor een leuke activiteit. Het is nog even afwachten of het weer ons gaat helpen, de voorspellingen zijn niet al te best. Maak er toch weer een mooi en gezellig weekend! Heb je ook een activiteit die je in dit wekelijkse overzicht wil laten opnemen. Stuur een bericht naar de redactie via het mailadres onderaan dit bericht. 

Vrijdag

Vrijdagmiddag is er vanaf 13.30 in het Gasthuis het wekelijkse handwerken. Samen met je buurtgenoten kun je aan de slag met je hobby en in de tussentijd genieten van een kopje koffie of thee. Kan je niet op vrijdag, dan kun je ook op maandagmiddag aansluiten bij deze activiteit.  

De jeugd van Schijndel kan terecht in de Zwengel bij Soos Cosy Up. De dj’s van Soos Cosy Up klaar om jullie op de dansvloer te krijgen. Uiteraard kun je voor een schappelijke prijs iets te drinken en te snoepen krijgen. Kom jij ook met je vrienden en vriendinnen voor een gezellig avondje uit? Je bent om 19.30 uur welkom en om 21.30 uur wordt de avond afgesloten. Entree is €1,- (vergeet je pasje niet). 

Senioren Boschweg organiseert kaartavonden op de vrijdagavond. Hierbij zijn zowel leden als niet-leden van harte welkom zijn. Deelname € 3,- per persoon voor rikken of jokeren. Alle plus spelers hebben prijs. Verder is er een loterij met leuke prijzen. Aanvang 20.00 uur en inschrijven vanaf 19.30 uur in de Kajuit aan de Houtstraat. 

In Zwembad de Molen Hey kunnen jongeren (tot 13 jaar, kinderen tot 8 jaar onder begeleiding van een volwassene) komen discozwemmen. Het zwembad zal hiervoor worden omgetoverd tot een flitsend en swingend zwemparadijs. De ramen zijn verduisterd, de discolampen staan aan en er is swingende muziek. Tijdens het discozwemmen worden er activiteiten georganiseerd waarbij leuke prijzen te winnen zijn! Je bent welkom vanaf 19.15 uur, om 21.00 uur wordt het discozwemmen afgesloten. 

In Wijbosch zal er een familiebingo worden georganiseerd in de Schakel. De avond begint om 19:00 uur, met deuren die al om 18:30 openen. Deelname aan de bingo kost €5 per kaart, inclusief één consumptie. Betaling is alleen mogelijk met contant geld. Kinderen die de basisschool bezoeken, dienen begeleid te worden door een volwassene.

Ben je 50+ en dan kun je aansluiten bij de maandelijkse dansavond die de KBO organiseert in SCC De Vink. Om 20.00 uur begint deze dansavond met dj. De zaal is open vanaf 19.00u.

In Spectrum Schijndel gaat cabaretier Marlon Kicken optreden. Hij komt Spectrum Schijndel om zijn vreugde voor het leven, zijn gekke visie en zijn kromme inzichten met veel humor met jou te delen. Marlon wordt geprezen om zijn zelfspot, herkenbare verhalen en improvisatietalent. Hij werd bekroond met de jury- en publieksprijs van de Culture Comedy Award (beste stand-up comedian van de Benelux). Er zijn nog kaartjes te koop voor dit optreden voor €19,-. Tickets kun je hier bestellen: https://www.blauwekei.nl/agenda/4971/getekend/marlon-kicken

Zaterdag

Lekker even shoppen dat kan vanaf 10.00 uur op de weekmarkt in het centrum. Weer snel uw verse waar halen bij de marktkooplui of bij een van de andere winkeliers. Na het shoppen kunt u ook weer terecht in de Schijndelse horeca voor een kop koffie of thee of een van de heerlijke gerechten. 

Zaterdag staat geheel in het teken van kunst en cultuur. Bezoekers van het Schijndelse centrum worden deze dag verrast met optredens, exposities, voorstellingen en workshops van verschillende verenigingen en organisaties. Hiermee laten zij gezamenlijk zien dat Schijndel rijk is aan kunst en cultuur, voor jong en oud! Later op de zaterdag zal de officiële opening plaatsvinden van Schijndel uit de Kunst. De opening is om 16.00 in het Tramhuys en de toegang is gratis.

Op zaterdag 20 april wordt het Provinciaal Africhtingskampioenschap georganiseerd door VDH Kringgroep Schijndel in samenwerking met het Provinciaal bestuur van Noord-Brabant. Tussen 8.00 en 17.00 uur gaan op het hondensportterrein aan de Dakotaweg 10 de Duitse Herders en hun begeleider aan de slag om samen een mooi resultaat te behalen. Toegang is gratis.

Van zaterdag 20 april t/m zondag 2 juni kun je in het kader van Schijndel uit de Kunst genieten van een inspirerende etalage-route in de etalages van winkels en horecagelegenheden. Volg de oranje deurmatten van Schijndel Uit de Kunst om te ontdekken waar kunst tentoongesteld wordt. Ook kun je de wijken van Schijndel intrekken om van kunst te genieten Trek je wandelschoenen aan of pak je fiets en ga eens kijken in die wijken! Diverse kunstenaars en ambachtslieden exposeren van 20 april t/m 2 juni thuis, voor de ramen. Hier vind je een lijst met deelnemers: https://www.in-schijndel.nl/wp-content/uploads/240418-Kijk-in-de-Wijk.pdf

In het Napoleonskerkje is op zaterdag en zondag de expositie “Art in paint en print” van Geert Maas en Ingrid van Wamel. Bijzondere kunst in lagen van olieverf op doek en grafische prints op plexiglas samen gebracht in het werk. De expositie is op beide dagen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken.

Bij voetbalvereniging RKSV Schijndel kunnen kinderen tussen de 4 en 7 jaar oud kennis maken met de voetbalsport tijdens de Kabouterdagen. Wil je kind gaan voetballen? Kom dan om 10.00 uur uur naar het Zuideinderpark waar je kind op een speelse manier kennis kan maken met voetbal. Zorg dat je kind sportkleding aan heeft aangepast aan de weersomstandigheden. Liever een aantal laagjes, dan een (te) dikke trui.

Zondag

Fietsen voor het goede doel, dat kan op zondag 21 april tijdens de 5e editie van de fietstoertocht “Hel van Schijndel”. Tijdens deze door Mutsaars Bikes en Den Ouden georganiseerde fietstocht kun je 30 / 60 of 100 km fietsen en de opbrengst is bestemd voor de stichting ‘heb hart voor longen’. Starttijd tussen 08.00 - 10.00 uur voor bij onze winkel Mutsaars Bikes (Europalaan 79). De afsluiting is om 16.00 uur. De pauze plek én finish locatie is bij Het Tramhuys (Hoofdstraat 113). Voor dit Live & Ride fietsevenement voor het goede doel heb je keuze uit 2 pakketten: Pakket 1 a €15,00: Koffie of thee bij start, uitgepijlde fietstocht en tevens via GPX file, pauze stop met koffie of thee en gebak. Pakket 2 a €30,00: Koffie of thee bij start, uitgepijlde fietstocht en tevens via GPX file, pauze stop met koffie of thee en gebak en na finish een uitgebreide herstelhap met 2 drank consumpties. Tickets bestel je hier: https://eventix.shop/xr8esbbv

Zondag zijn er tussen 10.00 uur en 18.00 uur dressuurwedstrijden bij Manege de Molenheide. In diverse klasse’s zal gestreden gaan worden om de prijzen.Toegang is gratis.

Zangkoor Vita Nuova gaat onder leiding van dirigent Wil Sep het voorjaarsconcert geven in Het Gasthuis (Lidwinahof 70). Vanaf 14.00 uur kun je genieten van het koor met een prachtige selectie van gospelsongs en negro-spirituals, vol energie en emotie. Het belooft een gevarieerd en sfeervol programma te worden, waarbij het koor de uitdaging aangaat om deze muziekstukken vierstemmig en a-capella te vertolken. Een ware traktatie voor de oren, vol krachtige harmonieën en meeslepende melodieën. Toegang is gratis.

Voor de kinderen gaan op zondagmiddag de deuren van Speelhonk de Instuif weer open. Vanaf 14.00 uur tot 16.30 uur kan er weer volop gespeeld en geknutseld worden in de Zwengel. Uiteraard kun je tegen schappelijke prijzen ook wat te snoepen of drinken krijgen. Toegang is €1,- en vergeet je pasje niet. 

Organiseer je een evenement laat het de redactie weten! Stuur hiervoor een mailtje naar redactie@mooischijndel.nl of vul het eenvoudig zelf in op www.mooischijndel.nl/agenda

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant