Afbeelding

Acht podiumplaatsen voor Wijbosche Masterszwemster Patty Verhagen

Sport 493 keer gelezen

SCHIJNDEL / EINDHOVEN | Patty Verhagen, lid van PSV Masters Eindhoven die bij de dames 65+ zwemt, heeft bij de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen lange baan (50 meter bad) acht podiumplaatsen behaald. De Kampioenschappen werden van donderdag 2 t/m zondag 5 mei gezwommen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion.

Donderdag begon het toernooi voor Patty met de 1500 meter vrije slag die zij afsloot met een eerste plaats en een gouden medaille. Vrijdag stond de 200 meter vlinderslag op het programma waarbij de Wijbosche een 24 jaar oud Nederlands Masters Record uit de boeken zwom en Nederlands Kampioen werd en het goud dik verdiende. Zij verbeterde dit record met ruim 20 seconden. Daarna werd Patty nog Nederlands Kampioen met een mix estafette 320+ (gemiddelde leeftijd 80 jaar). Zaterdag begon de dag met 800 meter vrije slag waarbij Patty beslag legde op de tweede plaats en het zilver. Met de 4x100 meter vrije slag estafette dames 200+ werd een tweede plaats behaald en het tweede zilver van de dag. De zaterdag eindigde met een gouden randje door een 1e plaats en goud op de 200 meter rugslag. Zondag sloot Patty het toernooi persoonlijk af met het kampioenschap en goud op de 400 meter wisselslag, waarbij zij net boven het Nederlands Masters Record bleef. Kort daarna kon ze het startblok weer op om 100 meter vlinderslag te zwemmen in een 4x100 wissel estafette mix 280+ waarmee ze met haar teamgenoten naar het goud en het Nederlands kampioenschap zwom. Met 6 x goud en 2 x zilver en een Nederlands Masters Record rijker op de 200 meter vlinderslag mag de Wijbosche Masterszwemster zeer tevreden terug kijken op dit Kampioenschap. Het was een goed bezet toernooi, 1122 deelnemers die individueel samen 3749 starts maakten, 453 estafettes zwommen en inclusief Nederland 18 nationaliteiten vertegenwoordigden.