Afbeelding
Foto: Pascal van Oers

Uitslagen van WV Schijndel

Sport 471 keer gelezen

SCHIJNDEL | Limburg, Wallonië, Zeeland en West-Vlaanderen vormden voor een grote groep renners en rensters het decor voor de wedstrijden in het voorbije weekend. Maar ook plaatsen als Maassluis, Arnhems Buiten, Someren-Heide en Dommelen dienden als gastheer voor de wielrenners en -rensters.

Maassluis

In Maassluis werd op zaterdag 20 april de derde wedstrijd in het kader van de ProMobility Ladies Cup verreden. Enkele vrouwen van WV Schijndel namen aan deze wedstrijd deel en lieten zich goed zien. Zo won Larissa Hartog de leidersprijs. Ondanks alle inspanningen van de rensters van WVS eindigde de wedstrijd in een massasprint van ruim dertig rensters. Heidi Antikainen behaalde hierin een 3de plaats. Lisa van Heel werd 12de en Larissa Hartog werd 17de.

Bergomloop Simpelveld

Op zaterdag 20 april werd in en rondom Simpelveld de Bergomloop Simpelveld verreden in het kader van de Toekomstcup. In de wedstrijd voor de junior-vrouwen behaalde Sara Sonnemans na 65 kilometer wedstrijd een mooie 2de plaats. Zij reed samen met een medevluchtster lange tijd voorop maar moest in de slotklim haar meerdere erkennen maar behaalde desondanks een mooie 2de plaats. Op anderhalve minuut volgde een groepje van drie rensters met daarbij voor WV Schijndel Hannah Jansen en Nanet Huising. Hannah werd 4de en Nanet 5de. Enkele minuten daarachter zat een groepje van vier rensters met daarbij Akira Koolbergen die uiteindelijk als 9de eindigde. Renske Peters legde beslag op een 13de plaats. 

Riva Hanegraaf legde in de wedstrijd voor de nieuweling-meisjes beslag op een 17de plaats. Sigrid van der Wal werd 24ste. Janne Scheepers eindigde als 34ste terwijl Lynn van Leeuwen als 39ste over eindstreep kwam.

In de wedstrijd voor de nieuweling-jongens behaalde Jaap van der Linden na 65 kilometer wedstrijd een 18de plaats. Jason van de Beeten werd 27ste. Een 42ste plaats was er voor Lars Broeren terwijl Bart van Bijnen 43ste werd. Andries Knapen sloot de wedstrijd af op een 88ste plaats terwijl Julius van den Hoven als 100ste eindigde.

De laatste slijtageslag van de dag die de toeschouwers kregen voorgeschoteld was de wedstrijd voor de junior-mannen. Zij streden 80 kilometer lang om de prijzen. Het gehele viel uiteen in diverse groepen. Vooraan waren er toen drie groepen. Er was een kopgroep van 8 renners bij het ingaan van de laatste ronde met daarachter nog twee kleine groepen met Ties Verbruggen in de derde groep. Ties demarreerde in de slotronde nog weg uit zijn groep en behaalde een 14de plaats. Job Stam eindigde op bijna 4 minuten van Ties als 26ste. Vier minuten daarachter werd Jip Franken 35ste. Mendo van Leeuwen werd 54ste terwijl Lucas Demuyt als 82ste en Daan van Rooij als 87ste werden geklasseerd.

Een dag later werd er in Simpelveld een wedstrijd over 120 kilometer verreden in het kader van de clubcompetitie voor elite- en belofte-mannen. Pete Uptegrove behaalde hier een 22ste plaats terwijl zijn broer Ed vlak achter hem als 27ste eindigde.

Someren-Heide

De amateurs van WV Schijndel stonden op zondag 21 april aan de start van de Sint Jozef Klassieker, welke op een omloop door Someren-Heide werd verreden. Luuk Sillekens wist, samen met twee medevluchters, al vroeg in de wedstrijd te ontsnappen uit het peloton. Deze kopgroep wist stand te houden tot de finish, waar Luuk naar een 3e plaats reed. De rest van de renners kwamen in verschillende groepen binnen. Bram Wouters en Nick Riddy werden in de derde en grootste groep 15e en 16e. Jos van der Heijden behaalde een 28e plaats. Stijn Peters en Jurgen van Oudenhoven kwamen als 32e en 33e over de meet. Max van Heeswijk en Teun Teulings werden 36e en 40e. Leroy Post werd als 43e geklasseerd.

Omloop van Borsele voor junioren(m/v)

Van vrijdag 19 t/m zondag 21 april werd er in de provincie Zeeland de EPZ Omloop van Borsele voor junior-vrouwen verreden. Op vrijdag werd er een individuele tijdrit verreden over 13.6 kilometer die gewonnen werd door de Engelse Cat Ferguson in een tijd van 19:48 min. Puck Langenbarg eindigde als 14de op 1:22 min. Noï Moes werd 31ste met een tijd van 21:50. Jade Wuurman werd met een tijd van 23:09 86ste terwijl Michelle Maas 87ste werd in 23:19 min. Ava Alleblas eindigde als 96ste met een tijd van 23:26 minuten.

Op zaterdag 20 april werd de tweede etappe verreden met start en finish te ‘s-Heerenhoek over een afstand van 72.9 kilometer. Deze etappe eindigde in een massasprint die gewonnen werd door de Engelse Carys Lloyd voor haar landgenote Ferguson. In deze sprint eindigde Puck als 23ste. Noï werd 30ste en Jade 39ste. Ava werd 87ste op 15 seconden en Michelle moest helaas voortijdig de strijd staken.

Op zondag stond de slotetappe op het programma welke wederom begon en eindigde te ‘s-Heerenhoek en deze keer gaat over een afstand van 70.4 kilometer. Deze etappe eindigde in een sprint van een dertigtal rensters waarvan Puck de 14de en Noï de 25ste plaats behaalde. Jade en Ava moesten helaas voortijdig de strijd staken. Maar 50 rensters reden de wedstrijd uit. De Engelse Lloyd won wederom de etappe voor landgenote Ferguson. Het eindklassement werd gewonnen door Ferguson. Puck behaalde een 10de plaats en Noï eindigde als 22ste.

De junioren heren van WV Schijndel stonden ook op zondag 21 april in ‘s-Heerenhoek aan het vertrek voor hun versie van de EPZ Omloop van Borsele, een ééndaagse. Niels Hanegraaf finishte op een 36e plaats. In datzelfde peloton reden Bram Vugts en Bas van Heeswijk naar een 50e en 52e plaats. Sven van Wijgerden werd 63e en Thijs Dahler kwam als 85e over de meet.

Arnhem

Op zondag 21 april werd in Arnhems Buiten het Specialized Klimcriterium verreden. In de wedstrijd voor heren junioren/amateurs behaalde Johan van de Ven een 5e plaats. Lucas Demuyt en Robin Pricken kwamen als 29e en 35e over de meet. In de wedstrijd voor nieuwelingen jongens reden Bart van Bijnen en Jaap van der Linden naar een 13e en 14e plaats. Jason van de Beeten werd 23e.

39ste EPZ Omloop van Borsele

Op zaterdag 20 april werd in en rondom Borsele de 39ste EPZ Omloop van Borsele verreden, een UCI 1.1 klassieker voor vrouwen over 133.5 kilometer. Al in de eerste omloop van deze Zeeuwse wielerklassieker ontstond er een kopgroep van dertien rensters met daarin WV Schijndel rensters Scarlett Souren en Lisa van Helvoirt namens VolkerWessel Pro Women’s. Zij hadden ook nog ploeggenote Sofie van Rooijen mee in de kopgroep. Verder bestond de kopgroep uit Vera Tieleman (MtD Women Cycling Team), Julie Sap, Cecilia van Zuthem (beiden Fenix-Deceuninck Women’s Team), Febe Jooris, Mirre Knaven (AG Insurance-Soudal), Elynor Backstedt (Lidl-Trek), Audrey Cordon Ragot, Daria Pikulik, Lily Williams en Alice Barnes (allen van Human Powered Health). Zijn sloegen een flink gat naar het rest van het veld en werden nooit meer achterhaald. Uiteindelijk won Sofie van Rooijen de wedstrijd doordat ze eerst met 4 en later nog met 3 rensters aan de leiding kwam en zich de snelste toonde in de sprint. Scarlett werd op 19 seconden 5de terwijl Lisa als 11de eindigde op 51 seconden. Jony van den Eijnden eindigde als 29ste in een groep op 7 minuten van Van Rooijen. Nikki Souren werd 48ste in een groep op 11:22 min.

Gent-Wevelgem(B)

In België werd op zondag 21 april de UCI 1.1 wedstrijd voor junior-vrouwen Gent-Wevelgem verreden. Er stonden 113 rensters aan de start voor deze internationale wedstrijd over 72.9 kilometer met start en finish in Ieper. Onder hen 5 rensters van WV Schijndel. De wedstrijd eindigde in een sprint van een eerste groep van 20 rensters die gewonnen werd door de Engelse Amelia Cebak. Sara Sonnemans eindigde als 8ste terwijl Hannah Jansen als 21ste eindigde. Akira Koolbergen, Nanet Huising en Renske Peters moesten voortijdig de wedstrijd verlaten. Maar 50 rensters reden de wedstrijd uit.

Ook de belofte-mannen hadden hun uitgave van Gent-Wevelgem. Zij reden in deze wedstrijd, die ook bekend staat als de Kattekoers-Ieper, een parcours wat 182.9 kilometer lang was. Er stonden 149 beloften aan de start en één van hen was Guus van den Eijnden (Alpecin-Deceuninck Development Team). Hij behaalde een 86ste plaats op 2:19 min. van de winnaar, zijn oude clubgenoot Huub Artz die rijdt voor de Belgische formatie Wanty - ReUz - Technord.

In Ieper werd in het kader van de eerder genoemde klassiekers voor junioren (m/v) en belofte-mannen ook een wedstrijd voor nieuweling-meisjes verreden. Er stonden maar liefst 97 rensters aan de start uit diverse landen voor een wedstrijd over 45.9 kilometer. WV Schijndel was in dit internationale gezelschap vertegenwoordigd met vier rensters. De wedstrijd werd gedomineerd door rensters uit Groot-Brittannië. Vijf rensters wisten uit het peloton weg te geraken en daarvan waren er Engelse. De vijf bleven weg en voor het peloton restte plaats 6 en verder. In dit peloton sprintte Riva Hanegraaf naar een 28ste plaats. Sigrid van der Wal eindigde als 61ste op 8 minuten. Lynn van Leeuwen en Froukje van Wijgerden moesten helaas voortijdig de strijd staken.

Luik-Bastenaken-Luik(B)

In België werd op zondag 21 april voor de 8ste keer de WorldTour klassieker Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen verreden. Diverse leden van WV Schijndel stonden hier aan de start. Zo behaalde Eline Jansen (VolkerWessels Women’s Pro Cycling Team) een 46ste plaats op 3:35 min. van de Australische Grace Brown die zegevierde. Femke Gerritse (Team SD Worx - Protime) eindigde als 76ste op 7:05 min. Anne Knijnenburg (VolkerWessels Women’s Pro Cycling Team) werd 85ste op 8:36 min. terwijl Mijntje Geurs (Team Visma - Lease a bike) 88ste werd op 9:42 min.

Waalse Pijl(B)

Diverse leden van WV Schijndel namen op woensdag 17 april aan de Waalse Pijl voor vrouwen. Deze WorldTour klassieker met start en finish in Huy ging over een afstand van 146 kilometer. Ondanks diverse ontsnappingen in de aanloop naar de laatste slotklim in Huy, waaronder ook die van Pauliena Rooijakkers (Fenix-Deceuninck) uit Schijndel, begon toch een flinke groep aan de slotklim. Dit gebeurde onder aanvoering van de winnares van vorig jaar Demi Vollering. Vollering reed lang op kop maar zag in de laatste meters toch de Poolse Katarzyna Niewiadoma aan haar voorbij gaan. Voor Niewiadoma, die al jaren bij de top hoort, was het haar eerste grote overwinning. Fem van Empel (Team Visma-Lease a bike) werd 8ste op 24 seconden, dit was overigens twee plaatsen achter Rooijakkers die 6de werd. Eline Jansen (VolkerWessels) eindigde op een keurige 28ste plaats op 56 seconden terwijl Mijntje Geurts (Visma-Lease a bike) 34ste werd op 1:16 min. Femke Gerritse (SD Worx-Protime werd 91ste op 6:21 min. terwijl Anne Knijnenburg (VolkerWessels) 100ste werd op 6:43 min.

Tijdrit EPZ Borsele

Op vrijdag 19 april werd er voor de elite- en belofte-vrouwen in Borsele onder de paraplu van de EPZ Borsele een individuele tijdrit verreden in het kader van de nationale tijdritcompetitie. In deze tijdrit over 20.6 kilometer behaalde Laura Molenaar een 10de plaats met een tijd van 29:38 min. Dit was 1:57 min. langzamer dan de winnares, Ellen van Dijk. Van Dijk, die er met kop en schouders er boven uitstak, had 48 seconden voorsprong op de Tsjechische Julia Kopecky en 58 seconden op de Belgische Febe Jooris. De tweede Nederlandse in de uitslag was Mirre Knaven op een 5de plaats op 1:28 min. van Van Dijk. Leonie Bos legde met een tijd van 30:03 min. beslag op een 15de plaats. Sanne van Heel werd 18de in 30:26 min. Met een tijd van 30:54 min. eindigde Loes Nomden als 26ste. Judith van Duin werd 48ste in 34:08 min.

WV Schijndel Jeugd

Op zondag 21 april werd de jaarlijkse Jeugdronde van Dommelen verreden. De uitslagen van onze jeugdrenners en rensters:

Cat. 1: 7. Ties de Koning

Cat. 2: 5. Pleun Bunning; 8. Liv Russens

Cat. 3: 29. Elliott Kuiper

Cat. 4: 24. Fjord Linden

Cat. 5: 7. Timme van der Pol; 9. Florian de Geus

Cat. 6: 6. Mees Bunning; 12. Pierre Tobie; 13. Puck Bunning; 15. Hebe van Eijndhoven; 22. Boet de Kleijn; 32. Wieske Knapen

Cat. 7: 3. Niek van Gasteren; 6. Abe Bol; 7. Pim van der Linden; 21. Mats van Poppel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant