Afbeelding

Avanti’31 wint ruim van Prinses Irene

Sport 371 keer gelezen

SCHIJNDEL | De eindstand van de wedstrijd tegen Prinses Irene uit Nistelrode geeft de indruk dat het zondagmiddag een gemakkelijk wedstrijd was voor Avanti’31. Voor een groot deel van de wedstrijd klopte dat ook wel. Na een ruststand van 2-0 werd het kort na de rust 3-0. Toch kwam Prinses Irene eerst nog terug tot 3-2, waarna Avanti’31 pas in de laatste vijf minuten uitliep naar 5-2. Jip Schippers was met drie doelpunten de opvallendste speler.

Avanti’31 startte de wedstrijd met goed snel voetbal, waar Prinses Irene geen antwoord op had. Al in de 2e minuut kwam een voorzet van Davy van Bokhoven bij Jim Tuunter. Jim draaide prima weg bij zijn tegenstander maar doelman Mathijs Pluk wist nog net een doelpunt te voorkomen. In de 8e minuut was het wel raak. Jip Schippers zette goed door en rondde ook prima af, stand 1-0. Vier minuten later stond de 2-0 op het scorebord. Na een goede combinatie tussen Luc vd Hurk en Teun Kuijpers was het Teun die doelman Pluk kansloos liet. Avanti’31 kreeg in het verloop van de eerste helft de nodige kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar tot scoren kwam het niet meer. Prinses Irene kreeg maar weinig vat op het spel van Avanti’31 en bij de kleine kansen die er kwamen wist de Avanti-verdediging de situatie goed meester te blijven. Alleen in de 35e minuut werd het uit een vrije trap even hachelijk toen de bal voor het doel bleef hangen, maar Lars vd Graaf wist de bal toch nog op tijd op te rapen.

Direct na rust kreeg Avanti’31 een corner te nemen. Mees vd Heijden trapte de corner keurig op het hoofd van broer Toon vd Heijden, die strak wist in te koppen, stand 3-0 en er leek voor Avanti’31 geen vuiltje meer aan de lucht. De druk van Avanti’31 werd wel wat minder waardoor Prinses Irene toch wat meer richting het Avanti-doel wist te komen. Dat leverde de ploeg uit Nistelrode vooral een aantal corners op, maar erg gevaarlijk werd het niet direct. Toch kwam Prinses Irene in de 63e minuut via Job van Schijndel op 3-1. Prinses Irene ging vervolgens wat opportunistischer spelen, Lars vd Graaf moest ook een paar keer ingrijpen, maar ook Avanti’31 kreeg via Luc vd Hurk en Jim Tuunter nog wat kansen. In de 80e minuut kwam de spanning in de wedstrijd helemaal terug. Uit een corner bleef de bal in de kluts voor het Avanti-doel hangen. Het was het been van een Avanti-verdediger die de bal in het doel liet belanden. Bij Avanti’31 kwam Tom Duray in het veld voor Jim Tuunter. Waar het publiek even dacht dat Prinses Irene nog verder terug kon komen was het Jip Schippers die daar anders over dacht. In de 85e minuut kwam de bal via Ties van Heertum bij Luc vd Hurk die goed het overzicht behield en de vrijstaande Jip Schippers voor het doel kon bereiken. Drie minuten later kreeg Jip de bal in de diepte aangespeelde, Jip was met bal veel sneller dan de verdedigers van Prinses Irene. Doelman Pluk kon het doelpunt ook niet voorkomen en zo werd het een ruime overwinning voor Avanti’31 met drie doelpunten van Jip Schippers.

Door de overwinning komt Avanti’31 op de vierde plaats. Met nog vier wedstrijden te gaan biedt die vierde plek nog geen garantie om de nacompetitie te ontlopen. Avanti’31 heeft nog steeds maar drie punten voorsprong op Berghem Sport, Olympia’18 en Union die nu de negende plaats, en dus een nacompetitieplaats, delen. De komende twee wedstrijden speelt Avanti’31 tegen Union en Olympia’18 waarmee een goed resultaat in die wedstrijden voor veel lucht kan gaan zorgen. Overigens is het ook zo dat de vierde plaats op de ranglijst aan het einde van het seizoen zo goed als zeker een periodetitel gaat opleveren, met dus nacompetitie voor promotie. Spanning volop dus, maar eerst komende zondag de uitwedstrijd tegen Union in Malden. Die wedstrijd begint om 14.00 uur.