Afbeelding

WEC wint en heeft periodetitel bijna binnen

Sport 434 keer gelezen

WIJBOSCH | Zondag was de wedstrijd waar veel op het spel stond voor WEC: het behouden van de leiding in de derde periode en het vasthouden van de tweede plek op de ranglijst. Boskant, vechtend voor lijfsbehoud, maakte het geen makkelijke klus.

Dit bleek al in de eerste helft waarin geen grote kansen ontstonden en Boskant zich duur verkocht met fysiek spel. Halverwege de eerste helft kreeg WEC een tegenslag te verwerken toen spits en routinier Danny Verbakel uitviel met een hamstringblessure. Vlak voor rust kreeg WEC nog de beste mogelijkheid; na goed doorzetten op links zorgde een voorzet van Stein de Laat ervoor dat Luuk van de Vorstenbosch kon schieten, maar de bal werd op het laatste moment gekeerd door de verdediging van Boskant. De ruststand was 0-0.

Na rust bleef WEC druk zetten en in de 55e minuut werd die inzet beloond. Een voorzet van Lukas Verbruggen vanaf links maakte het mogelijk voor Alim Kagermanov om vrij in te schieten: 1-0. WEC bleef goed combineren vanuit de achterhoede en zette de ene na de andere aanval op via Luuk van de Vorstenbosch en Koen de Laat over het middenveld. In de 75e minuut werd de wedstrijd beslist toen Stef Verhoeven een bal vanaf links teruglegde op Alim, die de bal in de verre hoek schoot, onhoudbaar voor de keeper van Boskant: 2-0. Na 90 minuten tekende Yanno van der Heijden, die mee was opgekomen, voor de 3-0.

Mede door deze uitslag en het puntverlies van directe concurrenten op andere velden, lijken de derde periode en de tweede plek WEC bijna niet meer te kunnen ontgaan. Zo kan het team met een gerust hart toewerken naar de komende wedstrijd thuis tegen de reeds gekroonde kampioen Avesteyn. Deze wedstrijd zal ook de seizoensafsluiting zijn voor alle seniorenteams van WEC, wat een prachtig affiche belooft voor een mooie match op Sportpark De Glorie op 12 mei, aanvang 14:30 uur.