Afbeelding

Schijndel/DE WIT laat twee punten liggen in Mook

Sport Sport 307 keer gelezen

SCHIJNDEL | De vele kansen en het veldoverwicht werden door Schijndel/DE WIT deze zondag niet benut om met een overwinning uit Mook te kunnen vertrekken. Daardoor bleef de ploeg van trainer Patrick Methorst op 2-2 steken.

Schijndel/DE WIT begon prima aan de wedstrijd op het kunstgrasveld van Eendracht’30. Al in de 5e minuut wist Tijn Niemeyer de 0-1 te maken, na een mooie aanval die liep via Jirre Kreemer, Stan Guns en Bart de Wit. Het was de aanzet voor een kansenfestival dat zeker tot de 30e minuut zou duren. Kopballen van Stan Guns, schoten van Jochem Speeks en Thomas Kastelijn; het mocht allemaal niet baten om de voorsprong verder uit te bouwen. En dan is het vaak aan de tegenstander om iets terug te doen. Wat ook gebeurde. Een corner werd onberispelijk in gekopt door invaller Thijn van der Zand, waardoor Eendracht ’30 op gelijke hoogte kwam. Voor Schijndel/DE WIT aanleiding om nog meer het doel van keeper Pim van Limbeek op te zoeken. In de 36e minuut kwam het in oranje spelende Schijndelse team wederom op een voorsprong. Een door Thomas Kastelijn genomen vrije trap caramboleerde via Thomas van Liempd en een speler van Eendracht’30 in het doel, waardoor de stand met enig geluk op 1-2 kwam. Nog voor de rust bleef Schijndel/DE WIT mogelijkheden krijgen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar de kansen werden gemist of de keeper van Eendracht’30 keerde de diverse inzetten.

In het tweede bedrijf een vergelijkbaar spelbeeld. Schijndel/DE WIT dat domineerde en combineerde en Eendracht’30 dat binnen haar mogelijkheden uitstekend stand hield en nog nauwelijks over de middellijn verscheen. Via de opkomende wing-backs Jens Gordijn en Bart de Wit werd met regelmaat een prima voorzet afgeleverd of werd voor gevaar gezorgd in het 16-meter gebied van de tegenstander. Hierdoor waren er o.a. kansen voor Stan Guns en Tijn Niemeijer, maar het ontbrak aan scherpte om Eendracht’30 echt pijn te doen. En dat deed Eendracht’30 uiteindelijk wel. Een duw in het eigen strafschopgebied werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty. Het was vervolgens aan Eendracht’30-spits Daley Hoogakker om de bal achter keeper Dennis Schoenmaker te schieten: 2-2. Schijndel/DE WIT zette vervolgens nog eens aan voor een (slot)offensief, maar corners en vrije trappen brachten helaas weinig soelaas. Eendracht’30 vierde het gelijke spel als een overwinning en Schijndel/DE WIT verliet flink teleurgesteld het veld, met de wetenschap dat twee punten in Noord-Limburg achter bleven.

Schijndel/DE WIT heeft nog drie wedstrijden te gaan om haar verblijf in de 2e klasse veilig te stellen. Zondag a.s. komt Rhode naar het Zuideinderpark. Een prima gelegenheid om een stap in de goede richting te zetten.