De hele commissie 75-jaar WEC. Foto: Bas Ulehake
De hele commissie 75-jaar WEC. Foto: Bas Ulehake Foto: Bas Ulehake

WEC pakt uit met 75-jarig jubileum

Sport 2.084 keer gelezen

WIJBOSCH/EERDE | Voetbalclub WEC viert komende week zijn 75-jarige jubileum. DeMooiSchijndelKrant sprak met de voltallige feestcommissie over het jubileum, het programma en het clubgevoel op sportpark De Glorie. “De kantine is het café en dé ontmoetingsplek van Wijbosch en Eerde”, zegt feestcommissie voorzitter Eric Steenbakkers.

Door: Cis van Pinxteren

De trotse feestcommissie is al tweeënhalf jaar bezig met het organiseren van wat een onvergetelijk clubfeest moet worden. De puntjes op de ‘i’ zijn gezet en de tent is al opgebouwd, sfeerverlichting en doeken die bestaan uit oude clubfoto’s maken de tent een hall of fame. De dienstenveiling leverde eerder dit jaar maar liefst circa 31.000 euro op, daarmee leverde de veiling een grote bijdrage aan het jubileumfeest. Feestcommissie voorzitter Eric Steenbakkers: “Het nieuwe shirt en speciale logo worden op zaterdag 21.00 uur gepresenteerd. Het nieuwe logo is gebaseerd op het allereerste oude logo.” De vlag in de kantine staat ook al gereed maar heeft wel een historisch foutje. “WEC is niet ontstaan op 3 augustus 1948 maar op 4 augustus.”

Vol programma 
Het feest wordt afgetrapt met het traditionele Grard de Wit toernooi. Daarna volgt op donderdagavond de pubquiz in de kantine waar tot nog toe zich al veertig teams met elk zes personen voor hebben aangemeld. De muziek gaat vrijdag aan met een festival waar iedereen welkom is. Onder meer zanger Kafke, DJ PLN-B uit Schijndel en feestduo Die Twee treden op. Voor de allerkleinsten is er vrijdagmiddag een mini-kermis met allerlei oer-Hollandse spelletjes, een suikerspinkraam en muziek. De ouderen van de bloeiende, groeiende jeugdopleiding zijn vrijdagavond aan de beurt. “Ze gaan paintballen, pijl- en boogschieten en bumperballen. Dat laatste houdt in dat je in een grote opblaasbare plastic ballen voetbal speelt waarbij lomp gebeuk is toegestaan. Bumperball is heel grappig om te zien en te doen”, zegt commissielid Bjarn. Het bedrijf Panna Knock-Out verzorgt op zaterdag spellen met moderne apparatuur zoals voetbaldarten. De wereldkampioen Panna, Ilyas Touba, geeft bovendien een workshop.

WEC-gevoel
De feestavond op zaterdagavond is een besloten feestje voor WEC. Steenbakkers: “Het echte WEC-gevoel zal daar zeker aanwezig zijn. Wat dat is? Het belangrijkste woord binnen de club is vriendschap, teams gaan naar elkaar kijken en de senioren en jeugd zijn een gemoedelijke voetbalfamilie.” Het feit dat WEC momenteel twee veteranenteams telt zegt dat veel senioren graag lang blijven hangen bij de voetbalclub. Zondagmorgen wordt de jubileumweek afgesloten met een brunch, ’s middags volgt er een sportmiddag en daarna wordt het feest afgesloten. No Colour, Hardcore Vibes band en DJ Ronie vormen het sluitstuk van vier dagen lang feestvieren.

Euforie
De meeste commissieleden weten nog hoe het zestigjarige jubileum verliep, John van Grinsven kijkt er met plezier op terug. “We stonden daar allemaal met euforie op het podium en kregen naderhand veel complimenten. Je krijgt daar echt een teamgevoel van.” Een ander commissielid en vrijwilliger van het jaar, Christian van de Heijden, wordt er nog steeds ‘foxwild’ van. “Als je zo’n kleine club bent waar zoveel vrijwilligers een steentje aan bij willen dragen, dat is toch prachtig. De kantine is het café en dé ontmoetingsplek van Wijbosch en Eerde.” WEC hoopt op een hoge opkomst en een gedenkwaardig jubileumfeest waar Wijbosch en Eerde een gelukzalig gevoel aan overhouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant