Guus van den Eijnden tijdens een eerdere wedstrijd
Guus van den Eijnden tijdens een eerdere wedstrijd

Guus van den Eijnden Nederlands Kampioen MTB

Sport Sport 713 keer gelezen

OLDEBROEK / SCHIJNDEL | Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli werd in ‘t Loo - Oldebroek de NK MTB verreden. Guus van den Eijnden pakte op zaterdag 15 juli in titelstrijd bij de junioren het goud. Guus ontdeed zich in de eindsprint van zijn medekoploper Freek Bouten uit Limburg. 

In het gecombineerd kampioenschap voor belofte-, elite-renners en profs behaalde Tom Schellekens een 4de plaats. Bailey Groenendaal werd 10de. Stan van den Hanenberg werd 22ste en Lars van de Haterd eindigde als 24ste. In het gecombineerd kampioenschap voor belofte-, elite-vrouwen en profs eindigde Fenna Hoegee als 8ste. Renske Peters legde in de titelstrijd bij de nieuweling-meisjes beslag op een 10de plaats. Cas Krebbers behaalde op vrijdag tijdens de titelstrijd voor de nieuweling-jongens beslag op een 28ste plaats.

Gouden garnaal - Mosselronde

In Zeeland werd op zondag 16 juli de klassieker Gouden garnaal - Mosselronde verreden. Dit is een klassieker voor junioren over 120 kilometer met start en finish in Boekhoute. Door de straffe wind was het direct koers. Het peloton valt al snel in vele groepjes uit een. Na 2 grote omlopen van 34 kilometer volgen 5 lokale ronden van 8.5 km. Thom van Herwaarden rijdt na enkele rondjes weg uit de kopgroep en zit 18 kilometer alleen weg. Helaas 5 kilometer voor de finish wordt hij bijgehaald door de kopgroep. Thom haalt alsnog een 4e plaats in de eindspint uit de kopgroep van 11. Door zijn aanval wordt Thom benoemd en gehuldigd als sterkste renner van de dag! Door het compleet uiteenvallen van het peloton bereikten slechts 26 renners de eindstreep.

Ulft

Op zaterdag 15 juli werd de Ronde van Ulft verreden. In de wedstrijd voor de nieuwelingen behaalde Jaap van der Linden een 4de plaats. Jaap maakte deel uit van een kopgroep van zes renners. Bas van Heeswijk eindigde als 11de. Lucas Demuyt werd 15de. Luuk van Schipstal werd als 21ste geklasseerd. In de gecombineerde wedstrijd voor junioren en amateurs behaalde Luca van Oudheusden een 9de plaats.

EK baan 

In het Portuguese Anadia werd van 10 t/m 16 juli het EK baan verreden. Maaike Pronk neemt bij de junior-vrouwen hier aan deel. Op het onderdeel puntenkoers behaalde zij een 9de plaats. Op het onderdeel scratch kwam zij ten val en kon de wedstrijd niet tot een goed einde brengen. Op het onderdeel Madison behaalde Maaike samen met haar landgenote Jade Wuurman een 8ste plaats.

Bergeijk

Op dinsdag 11 juli werd de Kermisronde van Bergeijk verreden. Bas van Heeswijk behaalde in de wedstrijd voor de nieuwelingen een 6de plaats. Jaap van der Linden werd 7de. Zij zaten samen in een groepje van 4 welke in achtervolging was op 3 koplopers. Lucas Demuyt werd 14de. Luuk van Schipstal werd als 21ste geklasseerd en Lars Broeren als 22ste. Pete Uptegrove legde in de wedstrijd voor elite- en belofte-renners beslag op een 6de plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant