Afbeelding
Foto:

Vier finales bij het NK voor rijders van d’n Urste

Sport 439 keer gelezen

SCHIJNDEL / TIEL | Wat een dag was het zondag. Vier rijders van d’n Urste hadden zich geplaatst voor het NFF NK BMX in Tiel en ze hebben allemaal de finale gehaald na sterke ritten in de manches.

De eerste finales was die voor cruisers t/m 30 jaar met zowel Menne van der Kamp als Ingar van der Kamp. Voor Ingar was het niet zeker of hij kon rijden vanwege een stevige val op zaterdag, maar hij deed het super. Menne was donderdag tijdens een training gevallen, maar was zondag helemaal klaar voor een finale samen met zijn broer. Ze vertrokken sterk en Ingar lag al snel tweede en wist dat vast te houden, Menne probeerde de aansluiting te vinden en werd vierde.

Vervolgens was het de beurt aan Loes Henny bij de meiden van 13 jaar. De start ging goed en ze lag direct derde, die plaats kon ze vasthouden tot de finish.

Toen was er de finale voor Thomas Maurix. Hij knalde uit het hek en lag al snel op plaats drie, bij de finish probeerde hij met een eindspurt de tweede plaats nog te pakken maar dat lukte net niet en daarmee werd het een hele mooie derde plaats.

Na afloop bleek het creatieve werk van Marieke Maurix en Samantha vd Steen ook beloond te worden met een prijs voor de origineelste groep met prachtig spandoek in het defilé volgens nieuwe opzet. Alles bij elkaar een top dag met vier finalisten van vier deelnemers namens d’n FCV d’n Urste en de originaliteitsprijs voor het defilé. Op naar het KNWU NK BMX begin juli in Venlo.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant