Ben jij er ook dit jaar bij?
Ben jij er ook dit jaar bij? Foto: Nanneke Schoenmaker - Eventphotoschijndel Schijndel

Skêndel Zwingt wordt weer keigezellig

Recreatie en Toerisme 1.970 keer gelezen

SCHIJNDEL | Met een mix van evergreens als I Will Survive, Proud Mary en Bohemian Rhapsody, foute meezingers als Schultenbräu, De Engelbewaarder en Sweet Caroline en minder foute meezingers als Het Is ‘n Nacht, ’n Beetje Verliefd en Cotton Eyed Joe belooft het een feest te worden als nooit tevoren.

De 16e editie van deze feestelijk opmaat voor Koningsdag heeft met een aantal nieuwe jonge artiesten ook een prachtige volledig Schijndelse line-up. De inmiddels vaste bezetting, Felix Kooijmans, Peter Hellings, Zus en Nina van den Heuvel wordt deze editie uitgebreid met Rico Sanders, die voor het tweede jaar meedoet en debutanten Floor Goyaarts, Tim Bakker en Amy Looman die ook de presentatie voor haar rekening neemt. De nieuwe huis-DJ Robbert van de Ven gaat zorgen voor een meer dan feestelijk aaneenschakeling van het geheel. ‘We zijn op zoek gegaan naar een aantal nieuwe gezichten en een nieuw geluid’, zo vertellen Monique Schoones, Els Mathijsen en Eugé van Uden enthousiast. Als de oorspronkelijke oprichters van Skêndel Zwingt, vormen zij nog steeds de harde kern van de organisatie. 

‘We zijn heel blij met het duo dat de presentatie gaat verzorgen’, zo vervolgt Monique. ‘Amy Looman is een multi-talent. Ze is theaterdocent, volgt een cabaret opleiding en zal naast de presentatie ook een aantal nummers zingen, waarvan Mama Mia van ABBA zeker de bekendste is. Robbert van de Ven is inmiddels een begrip in Schijndel. Hij is een gerenommeerde feest-DJ die de avond aan elkaar zal praten en draaien.’ ‘Maar vlak ook zeker de nieuwe namen op het podium niet uit’, vult Els aan. ‘Floor Goyaarts is echt een supertalent. Ze heeft een geweldige stem en we zijn er echt trots op dat ze deel gaat uitmaken van Skêndel Zwingt. Zij gaat onder andere een nieuwe dimensie toevoegen aan ’n Beetje Verliefd van André Hazes. En dan natuurlijk nog Tim Bakker, bekend als zingende DJ, die bijvoorbeeld Suspicious Mind en My little Lady gaat vertolken. ‘Laten we vooral de zangers en zangeressen niet vergeten die al langer hun bijdrage leveren aan Skêndel Zwingt’ voegt Eugé er tenslotte nog aan toe. ‘Zus is al jarenlang een vaste waarde en zij gaan de uitdaging opnieuw aan met bijvoorbeeld ’t Is Een Kwestie Van Geduld en Van Goes Tot Purmerend. Rico Sanders was er vorig jaar voor het eerst. Hij gaat zeker de meezingers op zijn hand krijgen met ‘Ome Jan’ en ‘Viva Cerveza’. Nina is al drie jaar van de partij en zij gaat de uitdaging aan om samen met Felix Kooijmans als duet de nummers Dancing In The Street en Shallow neer te zetten. Peter Hellings en Felix Kooijmans hoeven we niet voor te stellen. Zij doen al jarenlang enthousiast mee en gaan dit jaar als de Blues Brothers Skêndel Zwingt spectaculair openen!’ 

Aan de organisatie zal het dus niet liggen. Reserveer 26 april alvast in je agenda. De tent op de markt gaat om 19.00 uur open en Skêndel Zwingt begint om 20.00 uur en wordt om 24.00 uur volgens traditie afgesloten met het Wilhelmus als opmaat voor Koningsdag. De entree is zoals ieder jaar gratis. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant