Afbeelding

Jong talent in de spotlight bij jubileumshow Big Band Schijndel

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 351 keer gelezen

SCHIJNDEL | Big Band Schijndel bestaat 40 jaar en dat mag iedereen meevieren. In samenwerking met Phoenix Cultuur viert de band op 6 en 7 oktober haar jubileum in Podium ’t Spectrum in Schijndel. Er is veel ruimte voor jong zang- en danstalent uit de wieg van Phoenix Cultuur. Van muziek van Britney Spears, Beyoncé en Anouk tot nummers uit Disney-films en musicals, allerlei muziekgenres komen aan bod. Het wordt één groot, muzikaal feest van herkenning onder (bege)leiding van de jubilerende big band.

De big band nodigde getalenteerde jongeren uit om samen een spetterende show neer te zetten. De jonge gastzangers en de dansgroep zijn enthousiast bezig met de voorbereidingen.

Kans om met big band te zingen

Willem Bennebroek (21) is een jonge singer/songwriter. Willem is als leerling begonnen op de muziekschool van Phoenix Cultuur en heeft zich verder ontwikkeld in de bands van het coachingsprogramma Pop&Co van Phoenix Cultuur. Na zijn eerste EP ‘Room for Growth’ is hij druk bezig met zijn tweede project. Samen met de big band wijdt hij zich aan de zwoele nummers van Michael Bublé en Robbie Williams.

Miencke Kalloe (16) zong jaren bij Kinderen voor Kinderen en stond in de finale van het Junior Songfestival in 2019. Ze is deelnemer van de Talentenklas Muziek van CHV Academy, Circle of Talent en zingt in een rockband bij Pop & Co. Met haar jonge leeftijd heeft ze al flink wat ervaring op grotere podia en dat smaakt naar meer! 


Vlnr. Amy Looman, Willem Bennebroek, Nina van den Heuvel en Miencke Kalloe

Amy Looman (20) rondde vorig jaar de opleiding Artiest Theater af en werkt nu als theaterdocent op een middelbare school. Volgend jaar vervolgt ze haar ontwikkeling met de opleiding Cabaret aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Amy is een multi-talent en zal naast enkele nummers ook de presentatie van de jubileumshow op zich nemen. “De kans om met een big band te zingen kon ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Het grote geluid heeft altijd al indruk op me gemaakt. Ik heb veel zin om met Big Band Schijndel op te treden en er een gave show van te maken!” – Amy Looman

Nina van den Heuvel (19) houdt ervan om samen met anderen muziek te maken. Het genre van de big band vindt ze prachtig om naar te luisteren en samen optreden is haar helemaal op het lijf geschreven.

Dansen op de steigers
Ook elf jonge dansers werken op dit moment aan de voorbereidingen van de show. Lies, Sterre, Nikki, Nina, Lein, Lies, Sterre, Sem, Anna, Lieke en Maurits volgen bij Phoenix Cultuur de cursus Musical- en Theaterdans. Iedere woensdagavond dansen ze de sterren van de hemel onder leiding van dansdocent Marloes Schellekens. “Het is een mooie uitdaging om tijdens de show onze dansen op livemuziek uit te voeren. Dat dit ook nog eens in een speciaal ontworpen decor van steigers mag, maakt het extra tof!” – Marloes Schellekens

Met al dit jonge aanstormende talent geeft de show alvast een blik in de muzikale toekomst van Schijndel en omgeving. Kaarten voor de shows op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2023 zijn te koop via www.bigbandschijndel.nl 

Afbeelding

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant