Een kijkje achter de schermen bij Maanmoppie.
Een kijkje achter de schermen bij Maanmoppie. Foto: Jos Kaldenhoven

Kleintje BMT gaat op de planken

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 125 keer gelezen

SCHIJNDEL | “Twee voorstellingen te gaan en dan door!” Alexandra Peperkamp, producent van BMT Producties heeft op de drukke kalender van haar organisatie nu alleen oog voor het Kleintje BMT, de voorstelling Maanmoppie en de audities voor de nieuwe productie van de jeugdtak.

“We hebben afgelopen zaterdagavond in Oss de laatste voorstelling van The Visit gespeeld voor een uitverkocht theater! Ik ben erg trots op onze talentvolle cast, het sublieme orkest, het geweldige artistiek team, en alle vrijwilligers achter de schermen die samen deze productie hebben neergezet!” Zij vervolgt: “En nu staat de focus gericht op de jeugd. Komend weekend staan zij tweemaal op de planken met Maanmoppie in theater De Blauwe Kei in Veghel, en daarna staan de audities voor Kleren Maken de Keizer gepland voor begin juli.!

Maanmoppie is een speciaal voor Kleintje BMT geschreven voorstelling. Het verhaal komt uit de pen van regisseur en choreograaf Caresse Donks en voor de muziek en liedteksten tekenden Ad Grooten (ex-Pater Moeskroen) en Jeroen Habraken, die al vele kindershows voor onder andere de Efteling en Toverland op hun naam hebben staan.

Maanmoppie wordt opgevoerd op zaterdag 25 en zondag 26 juni in Theater De Blauwe Kei in Veghel. De première is op zaterdagavond, aanvang 19.00 uur. Op zondag begint de voorstelling om 14.00 uur.

Kleren maken de Keizer
Alexandra Peperkamp: “We hebben Kleren maken de Keizer drie keer moeten uitstellen, waarbij we ook nog eens te maken kregen met een theater dat failliet ging (de Enck in Oisterwijk, red.). Ondanks alles bleef de cast erop hopen dat we de voorstelling konden uitvoeren. Helaas is dat niet gelukt.” Zij vervolgt: “Nu brengen we de musical Kleren maken de Keizer in het voorjaar van 2023 alsnog op de planken! In de audities gaan wij op zoek naar een gloednieuwe cast vol getalenteerde muzikale kinderen in de leeftijdscategorie van 8 t/m 16 jaar. Maar natuurlijk hopen wij ook veel oud-castleden terug te zien tijdens de audities.”

In Kleren maken de Keizer wordt het hilarische verhaal van De Nieuwe Kleren van de Keizer verweven met dat van het romantische sprookje Assepoester.

“Onder leiding van een professioneel team krijgen de kinderen van Kleintje BMT een gedegen opleiding: een totaalpakket van spel, dans en zang, waarvan ze ook nog eens een dosis zelfvertrouwen krijgen waar ze hun leven lang profijt van hebben” stelt Peperkamp.

Ouders kunnen hun kinderen opgeven via het formulier op www.bmtproducties.nl, waar ook meer informatie over The Visit en Maanmoppie te vinden is.

Uit de krant

Uit de krant