Tom Keetels en Bas Ulehake zijn klaar voor een tweede editie van Het Perfecte Plaatje Schijndel. Foto: Keetels
Tom Keetels en Bas Ulehake zijn klaar voor een tweede editie van Het Perfecte Plaatje Schijndel. Foto: Keetels Foto: Keetels

Het Perfecte Plaatje Schijndel komt terug

Human Interest Human Interest Het Perfecte Plaatje Schijndel 1.654 keer gelezen

SCHIJNDEL | Na het succes van de eerste editie in 2021 komt Het Perfecte Plaatje Schijndel (HPPS) terug met een tweede editie. In acht opdrachten mogen tien fotografen de strijd met elkaar aangaan om uit te maken wie de winnaar wordt van de fotowedstrijd.

DeMooiSchijndelKrant en Foto Keetels hebben de handen wederom ineen geslagen. “We kregen na de eerste editie zo vaak de vraag ‘Wanneer komt er een nieuwe editie van het Perfecte Plaatje?’ dat we zijn gaan overleggen hoe we een tweede editie op touw kunnen gaan zetten”, vertelt Bas Ulehake namens het weekblad.

Meer tijd voor de opdracht
Waar de kandidaten in de eerste editie maar een week de tijd hadden om het perfecte plaatje te schieten krijgen zij nu meer tijd. Dit was namelijk een van de punten die de kandidaten van het eerste seizoen regelmatig als verbeterpunt noemden. Echter krijgen ze deze editie twee opdrachten tegelijk. “We gaan namelijk werken met blokken. Vier blokken van drie weken met daarin steeds twee verrassende opdrachten en uiteindelijk een winnaar. Ook deze editie blijven alle tien de deelnemers meedoen tot het eind en zal er tussentijds niemand afvallen. Hiervoor krijgen de deelnemers ook meer tijd om de twee opdrachten uit te voeren. Zo krijgen de fotografen drie weekenden de tijd voor de twee opdrachten. Net als bij het originele RTL4 programma mogen de fotografen een pitchclip insturen. In deze video leggen zij uit waarom juist die foto de winnaar moet worden van de opdracht”, legt Bas de nieuwe opzet uit.

Start
Hij vervolgt: “3 Maart willen we starten met de eerste opdracht. Dit doen we door een uitlegvideo online te zetten met daarin de twee opdrachten uitgelegd. De foto’s van de eerste twee opdrachten moeten dan uiterlijk op zondag 19 maart 23:59 ingezonden worden. Op 27 mei zal de bekendmaking zijn van de winnaar bij Foto Keetels en weten we wie met de acht opdrachten de meeste punten heeft verzameld.”

Meedoen?
Inschrijven voor Het Perfecte Plaatje Schijndel 2023 kan tot 22 februari. Stuur een mail naar redactie@mooischijndel.nl. Vermeld daarin jouw naam, leeftijd (vanaf 16 jaar), woonplaats en laat ons weten waarmee jij gaat fotograferen en waarom je mee wil doen. Stuur ook jouw mooiste foto mee die je gemaakt hebt en vertel ons waarom dit een perfect plaatje is. Er wordt uiteindelijk een selectie gemaakt van 10 kandidaten.

Het volledige programma van de tweede editie is te lezen op MooiSchijndel.nl/Het-Perfecte-Plaatje-Schijndel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant