Willem Wouters (l) tijdens Beholders.
Willem Wouters (l) tijdens Beholders. Foto: Keetels

Hoe was jouw jaar? Willem Wouters

Human Interest Human Interest 359 keer gelezen

SCHIJNDEL | Hoe was jouw jaar? Dat vroegen we aan een aantal Schijndelaren. Ieder mens maakt van alles mee. Negatieve dingen, maar gelukkig ook positieve momenten. Zonder al te veel het coronaspook erbij te halen lieten we ze vrijuit antwoorden. Ook blikten ze kort vooruit naar het nieuwe jaar.

Als eerste in de serie hebben we Willem Wouters enkele vragen gesteld.

Wat is jouw topmoment van 2021?
Niet zozeer een topmoment, maar meer een compliment voor hoe er in het centrum van Schijndel, ondanks alle tegenvallers, altijd gewerkt wordt aan nieuwe ideeën. Zowel de flexibiliteit van de individuele ondernemers als gezamenlijk vanuit het City Management. Van dichtbij zie ik hoeveel daar aan gewerkt wordt en ik heb veel respect voor die bereidheid en die samenwerking. Daarbij dan misschien toch een bijzonder moment, de opening van het RAADhuis. Wat een toffe nieuwe plek op de markt!

Waar werd je minder blij van?
Basketballen. Of binnensporten in het algemeen. Ontzettend jammer hoe we met zijn allen het sporten zoveel hebben moeten missen. Het was lastig om de hele tijd aan te moeten passen aan de veranderende regels. We zijn zelfs buiten gaan basketballen, maar het liefst spelen we gewoon in de sporthal. Ik hoop dat we snel weer verder mogen met de trainingen en de competities.

Waar richt jij je pijlen op in 2022?
Beholders. Ons internationale documentairefestival in Meierijstad. In de eerste drie jaar zijn we als festival, en met name als organisatie, ontzettend gegroeid. Dit jaar hadden we in Schijndel heel bijzondere vertoningen, met de oud-medewerkers van Yab Yum in het Tramhuys, met fotograaf Piet den Blanken in het RAADhuis en met maakster Els van Driel van Shadow Game in Bizzi. Die momenten en de reacties van bezoekers maken dat we ons vol energie richten op 2022. Zet maar alvast in je agenda. Beholders 2022, van 12 t/m 16 oktober!


Beholders 2021, Educatieprogramma op de Noordkade - Foto Keetels

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant