De ondertekening van het contract.
De ondertekening van het contract. Foto:

Gemeente tekent contract regiotaxivervoer met Connexxion Taxi Services

Gemeentenieuws 594 keer gelezen

Meierijstad - Sinds 2019 ligt de uitvoering van regiotaxivervoer contractueel bij Munckhof Taxi B.V. Samen met de onderaannemers Taxi van Alebeek, Taxi Dortmans, Taxicentrale de Meierij, Taxi van Dijk en Taxi van Helvoort hebben zij de afgelopen vijf jaar naar volle tevredenheid het regiotaxivervoer in Noordoost-Brabant uitgevoerd. Omdat de vervoersovereenkomst met Munckhof op 31 december 2023 van rechtswege eindigt, heeft er onlangs een aanbestedingsprocedure voor het regiotaxivervoer voor de jaren 2024-2028 plaatsgevonden. Deze aanbesteding is gewonnen door Connexxion Taxi Services. Het algemeen bestuur heeft in haar vergadering het besluit genomen om de voorlopige gunning toe te kennen aan Connexxion Taxi Services.

Op dit besluit is door de andere inschrijvers geen bezwaar ingediend waarna op 1 augustus is overgaan tot definitieve gunning. Woensdag heeft de ondertekening van het contract plaatsgevonden.

Regiotaxi Noordoost-Brabant is een samenwerkingsverband tussen zes gemeenten uit de regio
Noordoost-Brabant en de provincie Noord-Brabant. In deze regio verzorgt Regiotaxi NoordoostBrabant voor de gemeente Bernheze, Boekel, Land van Cuijk (Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill & Sint Hubert, Sint Anthonis) Maashorst (Uden en Landerd) Meierijstad en Oss deur tot deur vervoer voor mensen met een Wmo-indicatie. Daarnaast verzorgt Regiotaxi Noordoost-Brabant voor de provincie deur tot deur vervoer wanneer binnen 10 minuten loopafstand geen reguliere OV-verbinding voor handen is. Reizigers kunnen dan, als vorm van openbaar vervoer, gebruik maken van de regiotaxi. Deze “OV-reizigers” kunnen zowel met als zonder regiotaxipas reizen.

Voor de uitvoering van het Wmo-vervoer en het OV-regiotaxivervoerin Noordoost-Brabant, heeft de GR-KCV Brabant Noordoost een overeenkomst voor de uitvoering van het vervoer binnen onze regio. Dit vervoer stelt mensen met een mobiliteitsbeperking in staat om mee te doen aan de samenleving.

Wie gaat vanaf 2024 het vervoer uitvoeren?
Regiotaxi Noordoost-Brabant gaat voor de komende 5 jaar een contract aan met Connexxion Taxi Services, met de mogelijkheid tot drie maal te verlengen voor een jaar. Het vervoer wordt uitgevoerd door drie lokale taxibedrijven. Geen onbekenden voor ons. Deze vervoerders verzorgen op dit moment ook al het doelgroepenvervoer in onze regio. Vanaf 1 januari 2024 rijden de volgende taxibedrijven de regiotaxi in Noordoost-Brabant: 1. Van Driel – Oss, Bernheze (deels), Maashorst, Land van Cuijk 2. de Meierij – Meierijstad, Bernheze (deels) 3. van Helvoort – Boekel. Regiotaxi Noordoost-Brabant zorgt ervoor dat de kwaliteit van het vervoer goed blijft.

Duurzaamheid
In het kader van duurzaamheid gaan vanaf 1 januari 2024 de taxibedrijven de huidige voertuigen door elektrische voertuigen vervangen. Per 1 januari 2026 wordt het gehele vervoer zero emissie uitgevoerd.

Goed werkgeverschap
Goed werkgeverschap was ook een van onze criteria tijdens de aanbesteding. Connexxion geeft aan dat 80% van de ingezette uren wordt uitgevoerd door chauffeurs met een contract voor onbepaalde tijd én 16 uur of meer per week.

App
Connexxion gaat haar app verder ontwikkelen zodat het mogelijk wordt om in de app te kiezen voor OV of lokaal vrijwilligersvervoer. Dit doen ze door MaaS1
-functionaliteiten te koppelen aan de app waardoor reizigers verschillende vervoersvormen kunnen plannen, boeken en betalen. Door de bekendheid van kleinschalige mobiliteitsoplossingen (KMO’s) te vergroten en het gebruik van KMO’s en OV te stimuleren wordt meer keuzevrijheid en autonomie voor de reizigers geboden.

Nieuwe vervoerspas zonder pasfoto
Om het aanvraagproces voor klanten en gemeenten sneller en gemakkelijker te maken zullen we, in lijn met de andere regio’s, overgaan tot het verstrekken van vervoerspassen zonder pasfoto.

Communicatie richting de klant
-Eind september worden de klanten met een nieuwsbrief geÏnformeerd over de komende veranderingen.
-Medio november ontvangen alle klanten een nieuwe vervoerspas samen met een informatiepakket.

Participatie
Het Reizigersplatform wordt regelmatig geïnformeerd over de ontwikkelingen van de Regiotaxi.

Looptijd contract
Het contract gaat in op 1-1-2024 met een looptijd van vijf jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal drie jaar. Met inachtneming van de verlenging eindigt het contract met Connexxion Taxi Services uiterlijk op 31-12-2031.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant