Zangeres Yvon Kanters ontroerde de kapelbezoekers met haar prachtige, warme stem en met haar persoonlijke betrokkenheid.
Zangeres Yvon Kanters ontroerde de kapelbezoekers met haar prachtige, warme stem en met haar persoonlijke betrokkenheid.

Zangeres Yvon Kanters blinkt uit tijdens openluchtmis bij de Isidoruskapel in Schijndel

Algemeen 660 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op 5 mei, Bevrijdingsdag, werd bij de Sint Isidoruskapel aan de Boxtelseweg 5 een openluchtmis gehouden. De naamdag van Sint Isidorus, beschermheilige van de boeren en van het platteland was één van de intenties van de viering. Maar ook het tienjarig bestaan van de kapel en Bevrijdingsdag waren belangrijke intenties tijdens de dienst in de open lucht.

De vele bezoekers van de mis zaten in een lekker lentezonnetje voor de kapel. Onder leiding van voorganger pastor Jos van den Bosch werd een mooie dienst gehouden. De aansprekende gebeden en overwegingen van de pastor werden aangevuld met twee mooie gedichten en een passende lezing. Het vieren van het gewone dorpse leven, vrede, vrijheid, barmhartigheid en geborgenheid kregen in de mis alle aandacht. Opvallend was het optreden van zangeres Yvon Kanters. Zij luisterde de viering op met een vijftal prachtige liederen. Haar optreden maakte van de dienst een onvergetelijke bijeenkomst. Het slotlied (‘We’ll Meet Again’ van Vera Lynn), dat Yvon zong bij het aansteken van het Bevrijdingsvuur door de fakkeldragers van Loopgroep Wijbosch, bezorgde menig bezoeker een brok in de keel. Ook haar ‘Ave Maria’, ‘Ons Lieve Vrouwke’, ‘Het Dorp’ en ‘Edelweiss’ waren pareltjes om stil van te worden. Onder het genot van een drankje en een plakje cake konden de kapelgangers nog even nagenieten. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Alle bezoekers waren het met elkaar eens: het was een prachtige openluchtmis. Een waardevol samenzijn.

Pastor Jos van den Bosch leest bij het zojuist ontstoken Bevrijdingsvuur naast de Isidoruskapel een vrijheidsgedicht voor.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant