Jacqueline van der Eerden
Jacqueline van der Eerden Foto: Bas Ulehake

NRT en voetreflextherapie om pijnvrij te worden

Algemeen 1.260 keer gelezen

SCHIJNDEL | Van oorsprong is Jacqueline van der Eerden begonnen als pedicure, waarna ze de opleiding voor voetreflextherapeut heeft gevolgd en daarbij beschikt over medische basiskennis. “Na een vierjarige opleiding ben ik daar nu voor geslaagd”, vertelt Jacqueline trots. Ze is tevens lid van de beroepsvereniging, zodat mensen die aanvullend verzekerd zijn, behandelingen vergoed kunnen krijgen.

“Ik ben altijd zeer geïnteresseerd geweest in het menselijk lichaam. Ziektes en alles wat de mens mankeert vind ik interessant. Waar komt het vandaan én vooral hoe kan ik mensen helpen. Een van de manieren is voetreflextherapie”, aldus Jacqueline. Voetreflextherapie is een vorm van alternatieve geneeskunde waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke punten van het lichaam die met elkaar in verband worden gebracht. Het doel is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren, de energiestroom te bevorderen en eventuele blokkades op te heffen. “Tijdens de opleiding voetreflextherapie kregen we een gastdocent in het tweede jaar. Tijdens de gastles vroeg een van de medestudenten ‘hoe zou je een tennisarm behandelen’, waarop de docent zei ‘daar zou ik NRT op los laten’. Zo ben ik ook in aanraking gekomen met Neural Reset Therapy (NRT) en heb ik na het volgen van een opleiding deze techniek aan mijn praktijk toegevoegd.”

NRT is een vorm van neuromusculaire therapie die zich richt op het herstellen van spierspanning en het verminderen van pijn. Het maakt gebruik van precieze handmatige technieken en posities om invloed uit te oefenen op het zenuwstelsel en de overactieve (pijn)signalen van de spieren te resetten. Het doel is om met korte stimulaties van specifieke spieren het zenuwstelsel te kalmeren, spierspanning te verminderen en het natuurlijke evenwicht in het lichaam te herstellen. Deze relatief nieuwe techniek wordt nu dus ook in Schijndel door Jacqueline toegepast.

“Dat bijvoorbeeld de huid veelal vanzelf geneest is voor mensen wel bekend, maar dat geldt ook voor de binnenkant van het lichaam. Ik wil mensen zo makkelijk mogelijk door het leven laten bewegen. Ik vind het fijn als mensen ten volle van hun leven kunnen genieten zonder belemmeringen, want dat hoeft namelijk niet. Je hoeft niet rond te blijven lopen met bepaalde klachten”, besluit Jacqueline. Voor meer informatie kun je contact opnemen via mail: jacqueline@hands4feet.nl tel nummer: 0653788505 of kijk voor meer info op www.hands4feet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant