Nieuwe eigenaresse Seline tussen Stefan en Katja.
Nieuwe eigenaresse Seline tussen Stefan en Katja. Foto: Bas Ulehake

Na 22 jaar gaat de KomEet verdwijnen uit Schijndel

Zakelijk Zakelijk 5.904 keer gelezen

SCHIJNDEL | Na bijna 22 jaar gaat de KomEet verdwijnen uit Schijndel. Huidige eigenaren hebben de zaak verkocht en er zal een nieuwe formule in het pand komen genaamd Big Bread Kitchen.

“Toen wij achttien waren zijn Katja en ik hier begonnen met een bijbaantje. Dat hebben we achtenhalf jaar gedaan, waarna we voor onszelf zijn begonnen in een zaak in Uden. In 2002 vroeg onze oude baas of we de zaak in Schijndel over wilden nemen. In eerste instantie hebben we het gehuurd, maar in 2006 hebben we het pand gekocht, waardoor we twee zaken hadden. Katja runde de zaak in Uden en ik in Schijndel. In 2004 werd ons dochtertje geboren. We wilden wel veel werken, maar ook de kinderen zien opgroeien. In eerste instantie hebben we daarom de zaak in Uden verhuurd, maar in 2006 uiteindelijk verkocht”, legt Stefan van Oss uit hoe het allemaal begon. “Bij onze eerste cafetaria, bij het busstation in Uden, hadden we niet de mogelijkheid om bij te wonen. Dat was in Schijndel wel zo. De kinderen hebben dan ook regelmatig in de Maxi-Cosi op de diepvries in de keuken gestaan terwijl wij aan het werken waren”, memoreert mede-eigenaar Katja van Rosmalen. “De kinderen waren ook gewend aan de horecatijden. Ze gingen altijd mee in ons ritme”, vult Stefan aan.

Nummer vijf van Nederland
In 2013 deed de KomEet mee met de verkiezing Beste Cafetaria van Nederland. Hierbij werden ze de hoogste nieuwe binnenkomer met de derde plek in Brabant. Het jaar daarna werd zelfs de vijfde plek van Nederland behaald. “Daar waren we natuurlijk super trots op”, vertelt Katja. “Maar dat kon uiteraard niet zonder de medewerkers. Die hebben deze prachtige prijs binnengesleept door eerst een ‘mysterie guest’ goed te bedienen en uiteindelijk de hoofdjury overtuigen. Kortom, echt een compliment voor de medewerkers. Het was iedere dag weer een verrassing wat er ging gebeuren”, blikt Katja terug “We hebben zoveel leuke gasten gehad en leuke, trouwe medewerkers die altijd voor ons klaar stonden. Die willen we dan ook graag bedanken.” Het huidige personeel zal de nieuwe eigenaresse Seline overnemen.

“Zo’n acht jaar geleden ben ik bij Wim Eijkemans, de toenmalige eigenaar van de Plus supermarkt in Schijndel, langsgegaan om samen een leuke actie te houden. De klanten konden daar sparen en hier inleveren. Toen gaf hij aan dat hij een supermarkt ging beginnen op Uden Zuid, waar een cafetaria bij in het pand kon komen. Daarop is het balletje weer gaan rollen en hadden we weer twee zaken”, aldus Stefan. Echter, na verloop van enkele jaren heeft Katja aangegeven te willen stoppen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een geschikte opvolger, en we hebben deze gevonden in de persoon van de nieuwe eigenares, Seline. Als franchisenemer van BB Kitchen zal zij de leiding nemen over de nieuwe onderneming. Zelf blijf ik de cafetaria in Uden Zuid runnen.” De cafetaria zal na carnaval omgebouwd worden naar de nieuwe formule. “We gaan de hele cafetaria verbouwen. Je gaat de KomEet niet meer herkennen”, legt de nieuwe eigenares Seline uit. “Het wordt een fastservice cafetaria/restaurant met 68 zitplaatsen. De echte hardlopers van de menukaart blijven behouden zoals bijvoorbeeld de ‘Club Kip Extra’. We willen begin maart open gaan en dan zullen er natuurlijk ook mooie openingsacties zijn”, besluit Seline.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant