Niels Hanegraaf
Niels Hanegraaf Foto:

Niels Hanegraaf wint in Geldrop

Sport 502 keer gelezen

SCHIJNDEL / GELDROP | Op zaterdag 27 april werd de jaarlijkse Ronde van Geldrop verreden op het criterium van 1600 meter. In de eerste wedstrijd van de dag, welke om 11:00 uur van start ging, stonden de nieuwelingen en junioren dames aan het vertrek. Michelle Maas werd in deze wedstrijd 13e. Riva Hanegraaf, Janne Scheepers en Akira Koolbergen kwamen als 16e, 19e en 22e over de finish. Froukje van Wijgerden en Lynn van Leeuwen werden als 27e en 34e geklasseerd. Niels Hanegraaf wist de wedstrijd voor junioren te winnen. Zijn ploegmaat Sven van Wijgerden vergezelde hem op het podium, want hij reed in dezelfde kopgroep van vier naar een mooie 3e plaats. Thijs Dahler kwam als 5e over de meet. Jip Franken, Luuk van Schipstal en Mendo van Leeuwen reden naar een 8e, 14e en 17e plaats. De wedstrijddag werd afgesloten met een wedstrijd voor elite/beloften en amateurs heren. Luuk Sillekens reed hier naar een 22e plaats.

Slag om Woensdrecht

Op zondag 28 april werd in Woensdrecht de Fokker Slag om Woensdrecht verreden. Voordat de elite/belofte van start gingen met hun wedstrijd wedstrijd, welke onderdeel is van de Topcompetitie, was het de beurt aan de junioren. Na een kleine 120km koers tegen bijna 42 kilometer per uur, finishten Niels Hanegraaf, Bas van Heeswijk en Bram Vugts achter elkaar op een 13e, 14e en 16e plaats. Zij maakten onderdeel uit van een eerste groep van 18 renners die over was nadat de eerste schermutselingen voorbij waren. Ties Verbruggen en Thijs Dahler finishten in de groep daarachter op een 28e en 29e plaats. Sven van Wijgerden moest de strijd helaas vroegtijdig staken. 51 van de 130 gestarte renners brachten de wedstrijd tot een goed einde. Pete Uptegrove behaalde in de wedstrijd voor elite/beloften heren een 25e plaats. Thom van Herwaarden werd in deze wedstrijd 27e.

Grand Prix West Bohemia

Een afvaarding van de nieuwelingen nam van 27 t/m 28 april in Tsjechië deel aan de Grand Prix West Bohemia. De eerste etappe ging over een afstand van 82.2 kilometer met start en finish in Kyšice. De wedstrijd bestond uit zes ronden van 13.4 kilometer en er stonden 82 renners aan het vertrek. Koen Sonnemans, die als gastrenner was toegevoegd aan de ploeg, zat hier in de beslissende kopgroep van zes renners. Deze groep had op de eindstreep een minuut voorsprong op het peloton. Koen greep met een toch mooie 4de plaats net naast het erepodium. Bart van Bijnen eindigde als 20ste in het peloton. Jason van de Beeten werd 25ste en Jaap van der Linden 46ste. Een valpartij in de eerste omloop bracht diverse renners op achterstand. Helaas kwamen Cas Metten, Andries Knapen en Julius van den Hoven samen met nog 11 andere renners op achterstand en buiten de tijdslimiet over de eindstreep waardoor ze op zondag niet meer van start mochten gaan.

De slotetappe op zondagmorgen over 82.2 kilometer eindigde nog net in een massasprint nadat de renner voorop met nog zo’n 25 meter te gaan werd ingelopen door het aanstormende peloton. Koen eindigde als 7de terwijl Jason als 31ste eindigde. Jaap werd 34ste en Bart werd 54ste op 1:29 min. nadat er nog een kleine valpartij was in aanloop naar de eindsprint achterin het peloton.

In het eindklassement eindigde Koen als 4de.

Havelte

In het Drentse Havelterberg werd op zondag 28 april de Koningscup Havelte verreden, welke onderdeel is van de NL Cup Mountainbike. In de wedstrijd voor junioren dames behaalde Renske Peters na bijna 1,5 uur koers een 3e plaats. Lars van de Haterd werd bij de elite/beloften heren 9e.

Gracia Orlová

WV Schijndel nam in Tsjechië van 25 t/m 28 april deel aan UCI 2.2 etappewedstrijd voor vrouwen Gracia Orlová. De eerste etappe ging van Orlová naar Štramberk over 104.2 kilometer. De etappe kende een finish bergop waardoor het peloton in de slotkilometer uiteen viel en verbrokkeld over de eindstreep kwam. Sanne van Heel was met een 20ste plaats de best geklasseerde renster van WV Schijndel op 31 seconden van de Duitse Corinna Lechner die zegevierde. Florien Bolks eindigde als 32ste op 37 seconden. Jony van den Eijnden eindigde als 79ste op 1:24 min. terwijl Heidi Antikainen als 105de eindigde op 3:36 min. Lisa van Heel werd 117de op 5:46 min. Bodine Vollering was de pechvogel van de dag want zij kwam in de finale hard ten val. Ze reed de wedstrijd nog wel uit en werd 120ste op 6:23 min.

Voor vrijdag stond er de tweede etappe op het programma welke ging over een afstand van 101.5 kilometer met start en finish in Lichnov. Helaas waren de verwondingen van Bodine dermate erg dat ze niet meer van start kon gaan. Dus WV Schijndel ging met nog maar 5 rensters verder. Het peloton viel in twee groepen uiteen en helaas bevond alleen Sanne zich in de eerste groep van zo’n 50 rensters. Uit deze groep reden nog 13 rensters weg. Sanne werd 38ste in het uitgedunde peloton op 21 seconden van 13 koploopsters. Jony eindigde in de tweede grote groep op 5:17 min. als 59ste. Florien werd 69ste en Lisa werd 85ste. Heidi eindigde in een klein groepje op 8:40 min. als 108ste.

Op zaterdagmorgen 27 april werd de derde etappe verreden, een individuele tijdrit over 13.5 kilometer met start en finish in Havírov. Sanne behaalde in deze tijdrit een 34ste op 1:24 min. van de Oostenrijkse winnares Tabea Huys. Heidi werd 49ste op 1:51 min. Jony eindigde als 95ste op 2:54 min. terwijl Florein 96ste werd op 2:55 min. Lisa werd 111de op 3:33 min.

Voor zaterdagmiddag stond de vierde etappe op het programma welke ging over 71.9 kilometer met start en finish in Bohumín. Deze etappe eindigde in een massasprint waarin Jony een 6de plaats behaalde. Sanne eindigde als 14de. Heidi werd 38ste en Florien eindigde als 45ste. Lisa werd 108ste in een groepje op 6:42 min.

Op zondag werd de slotetappe verreden over 101.4 kilometer met start en finish in Orlová. Een renster wist het peloton nipt voor te blijven. Sanne behaalde een 9de plaats op 2 seconden van de winnares terwijl Jony als 26ste eindigde op 10 seconden. Lisa werd 75ste in een groep op 6:27 min. Florien werd 79ste op 6:39 min. Heidi sloot deze 4-daagse af met een 89ste plaats op 12:07 min.

In het eindklassement, welke gewonnen werd door de Duitse Lechner, eindigde Sanne als 24ste. Jony werd 65ste, Florien 74ste, Heidi 89ste en Lisa 92ste.

Dalen

Op zondag 28 april werd de Tijdrit Scholten in Dalen verreden. In de wedstrijd voor de elite/beloften en amateurs dames behaalde Rose Kloese met een tijd van 27:15 een 4e plaats. Loes Nomden werd met 28:45 13e. Judith van Duin volgde haar met 29:11 op een 15e plaats.

Almelo

Op zaterdag 27 april werd de Koningsronde van Almelo verreden, waar de dames van WV Schijndel aan het vertrek stonden. Rose Kloese reed in deze wedstrijd voor dames elite/beloften en junioren in de pelotonsprint naar een 7e plaats. Loes Nomden volgde haar met een 11e plaats. Dieke Hendriks en Karin Prinsen kwamen als 23e en 25e over de meet.

Bakel

Op woensdag 24 april werd het derde woensdagavond criterium verreden van de WVAN. In de wedstrijd voor amateurs reed Jos van der Heijden naar een 9e plaats. Max van Heeswijk finishte in hetzelfde peloton op een 13e plaats. Stijn Peters werd als 20e geklasseerd.

WV Schijndel Jeugd

Op zaterdag 27 april stond de jeugd aan het vertrek van de Mini Acht van Chaam. In de wedstrijd voor jeugdcategorie 5 reed Timme van der Pol naar een 10e plaats. Florian de Geus volgde hem en kwam, in hetzelfde peloton, als 13e over de meet. Jasper Gruitrooij reed in de wedstrijd voor jeugdcategorie 6 naar een 12e plaats. WV Schijndel reed ook in de wedstrijd voor jeugdcategorie 7 goed van voren. Niek van Gasteren behaalde een 3e plaats en werd gevolgd door Abe Bol die 6e werd. Mats van Poppel kwam als 11e over de finish.

Op zondag 28 april reed de jeugd in het Limburgse Eijsden een kasseiencriterium. In de wedstrijd voor jeugdcategorie 2 werd Pleun Bunning 7e. Elliot Kuiper behaalde in de wedstrijd voor jeugdcategorie 3 een 17e plaats. Na ruim 30 minuten koers in de wedstrijd voor jeugdcategorie 4, kwam Max Hermans als 18e over de finish. In de wedstrijd voor jeugdcategorie 5 werden Florian de Geus en Luuk Honderd 16e en 19e. Mees Bunning behaalde in de wedstrijd voor jeugdcategorie 6 een 11e plaats. Hebe van Eijndhoven en Boet de Kleijn werden in deze wedstrijd 16e en 20e. In de wedstrijd voor jeugdcategorie 7 stonden Abe Bol en Pim van der Linden aan het vertrek. Met een 3e plaats stond Abe op het podium. Pim finishte kort achter hem en behaalde een 6e plaats.