Elde College
Elde College Foto: Bas Ulehake

Volop kennismakingsactiviteiten voor groep 7 en 8 op het Elde College

Onderwijs Onderwijs 368 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op weg naar de brugklas. Ook in het nieuwe schooljaar organiseert het Elde College verschillende activiteiten voor leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouder(s)/verzorger(s) om kennis te maken met haar scholen in Schijndel en Sint-Michielsgestel.

Op 24 oktober en 15 november staan om 19.00 uur de eerste activiteiten gepland. Tijdens informatieavonden in combinatie met workshops op het Elde College in Schijndel, ontvangen ze meer informatie over het Elde College in Schijndel en Sint-Michielsgestel. 

Elde DoeDag
Op 7 november staat de Elde DoeDag op de kalender waar ze kennis kunnen maken met (beroeps)opleidingen en (toekomstige) beroepen gerelateerd aan de profielen: techniek, zorg & welzijn en groen. Ook de theoretische leerweg komt aan bod met speciale ‘doe-lessen’. Meer informatie hierover is te lezen op de website van het Elde College.

Open Huis
In januari 2024 opent het Elde College haar deuren. Op 19 januari is het eerste open huis van 16.00 uur tot 20.00 uur van vmbo/praktijkonderwijs in Schijndel. Gevolgd door het open huis van (tweetalig) vwo/havo en havo/vmbo-t op 26 januari, dat ook van 16.00 uur tot 20.00 uur plaatsvindt in Schijndel. Tot slot kunnen leerlingen van groep 7 en 8 samen met hun ouder(s) of verzorger(s) op zondag 28 januari kennismaken met het team en de locatie in Sint-Michielsgestel. Dit open huis van havo/mavo en mavo/kader staat gepland tussen 12.30 uur en 16.00 uur op het Elde College in Sint-Michielsgestel. Kom en ontdek het Elde: het onderwijs, de begeleiding en het aanbod.

Minilessen en rondleidingen
Voor leerlingen uit groep 8 vinden eind februari 2024 minilessen plaats, waar ze een idee krijgen van een dag op het Elde. Van praktijkonderwijs tot (tweetalig) vwo; het Elde heeft alle onderwijsrichtingen in huis. Interesse in sport of de show stelen? Dan kunnen ze zich ook aanmelden voor een kennismaking met de sportklas op 7 maart en met de musicalklas op 14 maart. Van 18 tot en met 22 maart 2024 zijn leerlingen van groep 8 en hun ouder(s)/verzorger(s) van harte welkom om een kijkje te nemen in de school. Voor meer informatie over de kennismakingsactiviteiten: www.eldecollege.nl/kennismakingsactiviteiten. Aanmelden voor een activiteit? Dat kan op de website (tenzij anders vermeld); meestal vanaf een maand voor aanvang van de activiteit.

Aanmelden nieuwe brugklasleerlingen
Van 26 tot en met 28 maart 2024 zijn de officiële aanmelddagen voor nieuwe brugklassers. Van 14.30 uur tot 17.00 uur en van 18.00 uur tot 20.00 uur kunnen ouders(s)/verzorger(s) hun kind aanmelden op de locaties Elde College Schijndel of Elde College Sint-Michielsgestel. Voor het praktijkonderwijs geldt een andere procedure. Houd de website in de gaten voor meer informatie: www.eldecollege.nl. Onderweg naar jou.

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant