Rico Sanders tijdens Skendel Zwingt 2024
Rico Sanders tijdens Skendel Zwingt 2024 Foto: Bas Ulehake

Rico Sanders brengt eigen versie van nummer van Ben Cramer

Human Interest 742 keer gelezen

SCHIJNDEL | Sinds twee jaar is Rico Sanders begonnen met zingen als hobby, maar na talloze optredens op evenementen zoals Skendel Zwingt, Krek wa Anders Bal en Festyland, is het tijd voor zijn eigen single. Op 10 mei komt zijn nummer uit.

Door: Bas Ulehake

“Mijn eerste optreden was eigenlijk puur voor de lol, omdat ik gevraagd was door wat mensen uit mijn omgeving. Toen merkte ik dat ik het enorm leuk vond en ben ik gaan oefenen en investeren. Inmiddels is het mijn grootste hobby geworden,” vertelt Rico Sanders over het begin van zijn muzikale reis.

Hij vervolgt: “Mijn vriendin, Renée, en ik zaten op de bank een televisieprogramma over muziek te kijken. Het leek ons leuk, meer voor de ervaring, om hieraan mee te doen. Ik heb me opgegeven voor dit programma. Bij het programma gaven ze aan dat als ik zanglessen zou nemen, ik dan nog wel eens in de kroeg terecht zou kunnen komen met mijn stem. Ik ben toen zanglessen gaan nemen. Dit heeft uiteindelijk goed uitgepakt en nu ben ik aan het doen wat ik echt leuk vind, zingen.”

Op 10 mei komt zijn nieuwe nummer uit. Rico zegt hierover: “Ik ben super trots op mezelf dat ik dit kan gaan realiseren. Natuurlijk heb ik van vele mensen hulp gehad, zonder hen was het niet gelukt. Ongeacht of het een hitje gaat worden of niet, het feit dat ik dadelijk een eigen single heb is natuurlijk al super vet.”

Het nummer kwam tot stand door samenwerking met Gino Graus. Rico legt uit: “Via Facebook ben ik in contact gekomen met Gino Graus. Hij nodigde me uit om eens langs te komen in zijn studio. Gino heeft me toen tips gegeven, bijvoorbeeld over wat de voor- en nadelen zijn van zelf een nummer schrijven, tot een cover maken. Zodoende ben ik met mijn ouders en mijn vriendin muziek van vroeger gaan luisteren. Met zijn vieren zijn we om de tafel gaan zitten, Spotify erbij en oude muziek boeken. Hierop kwamen mijn ouders met een nummer van Ben Cramer. Mijn vriendin en ik waren meteen enthousiast!”

Het nummer gaat over een Parijse muzikant die in het verleden veel bekendheid en rijkdom kende, maar uiteindelijk afgleed tot het niveau van een anonieme straatmuzikant. Het nummer zal binnenkort op alle kanalen te beluisteren zijn, inclusief Spotify, iTunes, TikTok en YouTube. “Natuurlijk kunnen jullie ook naar mijn optredens komen luisteren! Ik ga het nummer natuurlijk ook toevoegen aan mijn repertoire,” aldus de Schijndelse zanger enthousiast. Op de vraag waar we hem dit jaar kunnen zien, antwoordt hij: “Dat weet ik nog niet precies, ik heb op dit moment nog een aantal privé feestjes staan. Mijn droom is om ooit eens op ons eigen Paaspop te staan. Toch wel de trots van Schijndel, hé? Het lijkt me enorm gaaf om deze toe te kunnen voegen aan mijn lijstje!”


Rico Sanders tijdens Skendel Zwingt 2024
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant