Bedrijvengids

Creatief Atelier Studio Hooi

 

Creatief atelier Studio Hooi

Creatief atelier Studio Hooi is gelegen in Wijbosch (Schijndel), in de gerenoveerde voormalige hooizolder van boerderij 't Hardveld.
Men kan er terecht voor diverse creatieve workshops en cursussen, zoals keramiek, tekenen of schilderen.
 

Workshop aanbod

Er zijn diverse creatieve workshops beschikbaar. Van vriendinnenworkshop tot teamuitjes, van kleine ouder-kind workshops tot grote groepen op locatie. In bijvoorbeeld een schilderworkshop maakt iedere deelnemer een eigen schilderij óf men kiest om een gezamenlijk schilderij te maken, bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid.
In de keramiekworkshop "schaaltjes/theelichtjes" maakt men middels handvormen onder andere schaaltjes, kandelaars of mokken. Deze kan men zelf glazuren waarna het wordt gebakken in een keramiekoven. Uniek aan deze workshop is dat het boetseren en glazuren in 1 workshop plaats kan vinden waardoor deze ook heel geschikt is voor personeelsfeesten of evenementen op locatie.
Grotere objecten kunnen in meerdere dagdelen gemaakt worden, een voorbeeld hiervan is de seizoensworkshop "kerststal van keramiek".
Alle workshops in het aanbod zijn te vinden op de website, bedrijven en evenementen kunnen altijd contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek.
 

Cursus aanbod

Mensen die zelf hun creativiteit willen ontwikkelen kunnen in het wekelijks atelier terecht voor cursussen tekenen, schilderen en boetseren. Onder professionele begeleiding wordt er gewerkt in kleine groepen in eigen stijl, techniek en tempo. Voor beginners zijn er ook zogenaamde beginnersreeksen. Hierin leert men in korte tijd via vaste opdrachten de basistechnieken. Alle materialen zijn aanwezig in het gezellige atelier en koffie en thee zijn altijd inbegrepen.

 

Over de kunstenares

De cursussen en workshops worden georganiseerd en geleid door Petra Thoen. Petra heeft na haar studie aan de kunstacademie in Maastricht lang in de creatieve industrie gewerkt. Sinds een paar jaar volgt ze haar passie door creatieve, kunstzinnige beeldende vormgeving ook aan anderen te leren.
oor haar veelzijdige interesse in beeldende technieken houdt ze het in haar eigen kunstwerken niet bij 1 discipline. Van portret tekenen tot abstracte keramiek, als een idee om een bepaalde techniek roept, dan is ze niet bang om deze te gebruiken. Dit komt ook tot uiting in Creatief Atelier Studio Hooi waardoor de deelnemers zich niet alleen op kunstzinnig vlak maar ook in de beeldende technieken verder ontwikkelen.

 

 

Contactgegevens

Creatief Atelier Studio Hooi

Mgr. van de Venstraat 94

5482EN Schijndel

Tel 0657336197