Afbeelding
Foto:

Expositie ‘AUDITE’

zaterdag 9 september 2023 16:00 tot vrijdag 20 oktober 17:00

SCHIJNDEL | Vanaf zaterdag 9 september tot en met 20 oktober is de Expositie ‘AUDITE’ van Ad van Aart te zien in de KEG Expo in Schijndel. Ad van Aart is beeldend kunstenaar en geluidskunstenaar. Bij kringloopwinkels e.d. verzamelt hij de meest uiteenlopende materialen die hem inspireren tot ruimtelijke objecten en installaties. Hij is een veelzijdig kunstenaar die naast het ruimtelijk werk ook tekeningen en borduurwerk maakt.

De afgelopen jaren is ‘geluid’ een extra dimensie in zijn werk geworden. Aanvankelijk ontstonden er kleine mechanisch aangedreven geluidsobjecten. Op een gegeven moment kreeg Ad een aantal orgelpijpen tot zijn beschikking waarmee hij grotere sculpturen ging bouwen. Dit resulteerde in een hele serie klanksculpturen met orgelpijpen en blazende stofzuigers. 

Een groot deel van het werk is zo gemaakt dat het publiek de werken zelf kan bedienen of bespelen. Met deze serie geluidsobjecten, aangevuld met andere creaties als bv. drummachines of automatisch klokkenspel, maakt Ad van Aart interactieve exposities. Voor hem zijn het nog altijd beeldhouwwerken waar geluid een extra dimensie in is geworden. Met de geluidsobjecten maakt Ad ook klankcomposities waarmee hij optreedt in kunstencentra, op festivals en tijdens zijn eigen exposities.

De expositieruimte van KEG wordt door Ad van Aart omgetoverd tot een belevingsruimte waar je geluidskunst kunt zien en horen. Hij installeert er een aantal geluidsobjecten met orgelpijpen en stofzuigers. De bezoeker mag de geluidsobjecten zelf bedienen om zo de geluiden te laten klinken en deze te ondergaan.  In de gangen bij de expositieruimte toont Ad tekeningen en borduurwerken.

De expositie wordt op 9 september om 16.00 uur geopend door Ad van Aart met een klankperformance. De KEG EXPO bevindt zich in het Cultureel Centrum ’t Spectrum in Schijndel en is gratis te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur.  Verdere informatie www.kegschijndel.nl

Locatie