Afbeelding
Foto:

Film “Entre deux mondes” bij Filmclub Schijndel

donderdag 16 februari 2023 14:00

SCHIJNDEL | Voor de betere films kun je wekelijks terecht bij Filmclub Schijndel. Afwisselend wordt er in ‘t Spectrum en in het Gasthuis een film vertoond. Op 16 februari kun je de film “Entre deux Mondes” komen bekijken. Deze keer een middagfilm die start om 14.00 uur in ‘t Spectrum. Film omschrijving

Met Entre deux Mondes schetst regisseur Emmanuel Carrère een liefdevol portret van arbeiders die onzichtbaar zijn voor de samenleving, maar solidariteit bij elkaar vinden. De film is gebaseerd op het boek en waargebeurde verhaal van journalist en schrijfster Florence Aubenas. De succesvolle schrijfster Marianne (Juliette Binoche) verlaat Parijs om aan de kust undercover onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze trekt naar Ouistreham, vlakbij Caen, en gaat aan de slag als schoonmaakster op de passagiersschepen in de haven. Marianne wordt geconfronteerd met de economische onzekerheid en sociale onzichtbaarheid van haar collega’s. Een leven waarin elke euro telt. Ze ontdekt de wederzijdse steun en solidariteit onder haar lotgenoten. Kan ze daar deel van uitmaken zonder haar eigen identiteit prijs te geven?

Film details

 • Datum: 16 februari
 • Locatie: Podiumzaal ‘t Spectrum
 • Aanvang: 14:00 uur
 • Speelduur: 106 minuten
 • Pauze: Ja
 • Tickets: https://schijndelfilm.nl/podiumzaal-t-spectrum/entre-deux-mondes-middagfilm
 • Regisseur: Emmanuel Carrère
 • Acteurs: Juliette Binoche, Hélène Lambert, Léa Carne
 • Land: Frankrijk
 • Jaar: 2020
 • Genre: Drama
 • Toegang leden: 6,5 euro
 • Toegang niet leden: 8,5 euro (KBO 5 euro)
 • Kijkwijzer: 12 jaar en ouder


Foto- Jimmy VorstenboschLocatie