De Veghelse meester Paul Rink
De Veghelse meester Paul Rink Foto: Jan Heestershuis

KunstKennismakers: het verhaal van Paul Rink, een Veghelse Meester

dinsdag 31 januari 2023 19:00 t/m 21:00

SCHIJNDEL | In deze allereerste KunstKennismakers vertellen de broers Kees en Erik van den Tillaart over hun passie: de Veghelse kunstschilder Paul Rink.

Op een dinsdagavond in 2019 keken Kees en Erik samen naar het tv-programma ‘Het geheim van de meester’. Het deed hen terugdenken aan een artikel uit 1992 van Jan Pos. Het stuk, verschenen in het blad van Heemkundekring Vehchele, vertelde over de kunstenaar Paul Rink, die in 1861 in Veghel werd geboren. De nieuwsgierigheid van de broers werd geprikkeld en dus gingen ze op onderzoek uit. Was er geen straat naar hem vernoemd in de Schilderswijk? Wie weet konden ze wel een schilderij van hem bemachtigen. En wat was nou precies het verhaal achter deze man? In hun zoektocht zijn ze heel wat wijzer geworden over het werk, leven en de nalatenschap van deze meester van Meierijstad. Kennis die zij graag willen delen tijdens de allereerste KunstKennisMakers. Op deze avond verwijzen ze ook naar de werken die momenteel te zien zijn in de expositie ‘Meesters van Meierijstad’ in Museum Jan Heestershuis.

Toegang
KunstKennisMakers is een activiteit van Bibliotheken Meierijstad in samenwerking met Kunstcollectie Meierijstad. De lezing vindt plaats op dinsdag 31 januari. We starten om 19.00 uur in de Raadzaal van het RAADhuis, Bibliotheek Schijndel. De toegang is gratis, maar graag wel vooraf aanmelden via www.nobb.nl/activiteiten.

Locatie