Marco Kroon
Marco Kroon Foto: Bart van Rooij

Lezing majoor Marco Kroon

vrijdag 8 juli 2022 20:00

WIJBOSCH | De toehoorders zitten op het puntje van hun stoel... Het is muisstil in de zaal. Al bijna een uur. Mannen en vrouwen zien op het puntje van hun stoel. Ze hebben zich helemaal ingeleefd in de hachelijke situatie van de Nederlandse Special Forces in Afghanistan. Gepassioneerd verteld door Marco Kroon, destijds leider van het peloton.

Bevlogen neemt hij de toehoorders mee terug naar de nacht van de extreem gevaarlijke aanvalsmissie in Uruzgan. Weer beleefd hij de confrontatie met een onverwachte overmacht aan vijanden. Het lijkt een verloren zaak voor hem en zijn peloton. Hem rest alleen nog de meest risicovolle leiderschapsbeslissing: vuur aanvragen op de eigen locatie omdat men de vijand bijna kon aanraken.

Marco Kroon laat u zien dat leiderschap zonder teamwork, kameraadschap en loyaliteit zinloos is. Niet alleen onder extreme omstandigheden, maar ook in minder levensbedreigende situaties. 8 juli aanstaande aanvang 20.00 uur in Casa del Arte Wijbosch. Voor info zie www.casadelarte.nl

Locatie

  • Casa del Arte

    21 Schoolstraat
    5482 EG Wijbosch