Kinderen tijdens de Ukkepuk concerten.
Kinderen tijdens de Ukkepuk concerten. Foto: Jan van Woerden

Ukkepuk-concert

zondag 26 juni 2022 11:00

SCHIJNDEL | Op zondag 26 juni om 11.00u is er Ukkepuk-concert voor de allerkleinsten in Schijndel. Speciaal voor kinderen van 0 tot 5 jaar zal dit concert in de Heilige Servatiuskerk gehouden worden.  Stichting Ukkepuk-concerten organiseert live concerten speciaal voor jonge kinderen 0-5 jaar. Het uitgangspunt is het bieden van de mogelijkheid om samen met papa en mama, oma en opa een live concert te bezoeken wat helemaal is afgestemd op het jonge kind én wat mogelijkheden biedt om actief mee te doen. Clown Pidoe en Margré van Gestel presenteren het Ukkepuk-concert.

De stukken die zijn gekozen door organist Tommy van Doorn, worden door de presentatoren met spel en zang aan elkaar verbonden. Het Ukkepuk-repertoire én liedjes die ook in de muziekeducatielessen worden gebruikt, geven betekenis en vormen de ‘bruggetjes’. 

“Op het prachtige Smitsorgel komen vogelgeluidjes mooi uit. De kinderen gaan eerst naar de vogels luisteren met het liedje ‘Als de vogels wakker worden’. Herkennen ze de koolmees, de koekoek en de nachtegaal? Daarna speelt Tommy een zacht muziekstuk op het Smits orgel waar je de koekoek vaak kunt horen. Zo luisteren we naar muziek die al betekenis heeft gekregen door het spel, het materiaal en de zang. En stil zitten bij Ukkepuk-concerten? Nee hoor, niet de hele tijd. We zitten ook niet in de kerkbanken maar op matjes op de grond voor in de kerk. We gaan samen bewegen en we wandelen bijvoorbeeld door de ruimte met het liedje ‘Voetje voor voetje’. Daarna speelt Tommy een stuk voor pedaalsolo. We gaan dan naar zijn voeten kijken op de pedalen van het orgel. Jonge kinderen houden van bewegen en ook tijdens dit orgelconcert gaan we nog meer bewegen. Met het liedje ‘draaiende linten’ maken we een beginnetje. Iedereen krijgt twee sjaaltjes om mee te bewegen. Papa en mama, opa en oma ook want die mogen meteen het goede voorbeeld geven! Tommy speelt een wals en iedereen laat de sjaaltjes meedansen. En weet je wat zo leuk is? Een groot orgel kan ook klinken als een klein draaiorgeltje. Na het liedje “dag allemaal’ is het tijd om het orgel nog eens van dichtbij te bekijken. En wie weet mag je tijdens deze ‘meet and greet’ ook wel even proberen te spelen,” legt de organisatie uit.

Kijk voor meer info en reserveren van het concert op www.ukkepuk-concerten.com. Er kunnen maximaal 30 kinderen (gratis) meedoen echter een donatie van 10 euro per aanwezige volwassene wordt op prijs gesteld door de organisatie.

Locatie

  • Heilige Servatiuskerk

    Vicaris van Alphenstraat 16
    5482 HL Schijndel