Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Landjonkersdag Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel

zondag 26 juni 2022 9:30 t/m 16:30

SCHIJNDEL | Zondag 26 juni zullen de gildeleden weer strijden met het spelen van Jeu de Boules om de titels van Landjonker, Heerboer of Pachter. Zoals gebruikelijk begint de Gildedag met een viering in de H.Servatiuskerk om 9.30u en vinden daarna de gebruikelijke traditionele activiteiten plaats als voorbereiding op de wedstrijden die om 13.00u  beginnen. Deze vinden plaats op de Jeu de Boules banen van de gilde accomodatie aan de Rooiseheide 10, te Schijndel.

De finalewedstrijden zullen omstreeks 16.30u plaatsvinden. Nadat de nieuwe Landjonker bekend is, zal de oude Landjonker volgens gildetraditie worden “begraven”. Vervolgens kan de nieuwe Landjonker worden geïnstalleerd, alsmede de Heerboer en de Pachter.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de wedstrijden bij te wonen. Tevens is er de gelegenheid om de gilde accommodatie te bezichtigen en een drankje te nuttigen in het Gildehuys of op het buitenterras. Zo kunt u eens ongedwongen kennismaken met een van de vele sportieve onderdelen van het Schijndelse gilde, buiten o.a. kruisboog- en geweerschieten, jeu de boules en ook binnen een accommodatie met banen voor jeu de boules / beugelen en vlak- en handboog schieten.

Daarnaast ondersteunt het gilde de cultureel-maatschappelijke activiteiten met vendelhulde zoals bij Nationale Dodenherdenking, gemeentelijke en regionale gildedagen, gilde begrafenis en huldigingen. Nieuwe leden blijven namelijk van harte welkom bij de vereniging..

Locatie