Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Lezing over verloren beschavingen & Reuzenbomen

zaterdag 26 november 2022 13:30

SCHIJNDEL | Zaterdag 26 november komt Hans Scheffers een lezing houden over verloren beschavingen en reuzenbomen. Over de wereld vóór de laatste IJstijd en vóór het uitsterven van megafauna en -flora en de zoektocht naar ontdekkingen en antwoorden.

Rotspartijen en bergen domineren als monumentale natuurwonderen over de hele wereld en staan pontificaal in het landschap. Maar hoe zijn deze rotspartijen en bergen ontstaan en waaruit een groot gedeelte bestaat?

Hans Scheffers neemt je mee op een spannende reis door het verleden en laat je op een laagdrempelige en indringende wijze, door middel van foto’s en bewijsmateriaal, kennismaken met de wereld van de reuzenbomen en de bijzondere krachtige eigenschappen van bomen in de natuur in het algemeen. Ook wordt inzichtelijk gemaakt waardoor de wereld plotseling is veranderd en hoe dit de overgang van het Pleistoceen naar het huidige Holoceen heeft gemarkeerd.
Zijn nieuwe boek ‘De Verloren Beschavingen en Mysteriën van de Oudere Wereld’ komt ook aan bod. Over de magnifieke en ongelooflijke overblijfselen van de verdwenen civilisaties, van voor de laatste IJstijd. Laat je verassen!

Waar en wanneer?
Zaterdag 26 november om 13.30 uur in Café-zaal ’t Zuid aan Plein 1944 22 in Schijndel. Inkom vanaf 13.00 uur. Entree € 10,- Voor info of aanmelding: lezingenschijndel@gmail.com

Locatie