Dag van de componist

SCHIJNDEL | Het platform New Music NOW heeft dit jaar 18 juni uitgeroepen tot een nationale Dag van de Componist. Alle reden voor de stichting Smitsorgel en Beiaard Schijndel, stadsbeiaardier én concertorganist van het Schijndelse Smitsorgel – Tommy van Doorn – om de schijnwerpers op Nederlandse beiaard- en orgelcomponisten te zetten. De volgende Nederlandse componisten komen aan bod.

13:00–13:45 uur: Beiaardbespeling door Tommy van Doorn. Tijdens deze beiaardbespeling worden werken gespeeld van Sjef van Balkom, Willem Vogel, Daan Manneke en Mathieu Dijker.

14:00–14:30 uur:  Inloop-concert door Tommy van Doorn. Tijdens het orgelconcert klinken werken van twee muzikale pijlers in de Nederlandse orgelmuziek: Jan Pieterszoon Sweelinck en Hendrik Andriessen. Jan Pieterszoon Sweelinck wordt beschouwd als één van de invloedrijkste figuren in de Westerse orgelmuziek. Hendrik Andriessen is een centrale figuur in de twintigste-eeuwse Rooms-Katholieke kerkmuziek. Zijn muziek heeft een sterk mystieke inslag. 

Ukkepuk-concert
Zondag 26 juni is Tommy van Doorn te beluisteren tijdens een Ukkepuk-orgelconcert (11:00-11:45 uur) in de Heilige Servatiuskerk. Belangstelling? Dan snel aanmelden via www.ukkepuk-concerten.com: er zijn nog enkele plaatsen te vergeven.