Archieffoto van Zijtaart Biedt meer.
Archieffoto van Zijtaart Biedt meer. Foto:

Zijtaart Viert Feest

ZIJTAART | De Zijtaartse Ondernemers Vereniging slaat een nieuwe weg in met Zijtaart Biedt Meer en gaat een samenwerking aan met het 150-jarig bestaan van parochie Zijtaart. Voor deze gelegenheid hebben zij een nieuw programma opgesteld om het te vieren zoals ze dat alleen in Zijtaart kunnen en kennen. 

Op zaterdag begint het feestweekend om 13.00 uur met de opening van het kunstwerk gemaakt door de leerlingen van Basisschool Edith Stein, aansluitend vindt de opening van de fototentoonstelling in de Lambertuskerk plaats. Tijdens deze tentoonstelling worden meer dan 200 foto's van historisch Zijtaart vertoond.
Rondom deze tentoonstelling gaat de fanfare op het kerkplein de invulling verzorgen. Zo zijn er onder andere optredens van het jeugd opleidingsorkest en de majorettes. Verder neemt Jong Nederland het abseilen vanaf de kerktoren voor zijn rekening en wordt op het Edith Stein Plein het startschot gegeven voor de verschillende races voor jeugd en volwassenen van Streetrace.
Na de races is er om 17.30 uur de prijsuitreiking op het kerkplein. Dit wordt vervolgens gevierd door middel van een schuimparty georganiseerd door Carnavalsvereniging de Reigers. Verder verzorgt de rijvereniging ritjes met huifkarren en is er de mogelijkheid om pony te rijden, dit wordt gratis aangeboden door Ruitersport Zijtaart. Het programma op zaterdag duurt tot 21.00.
"We beginnen zondag met de openluchtmis, Pater Charles gaat om 10.00 uur met drie koren de mis doen op het dorpsplein. Na de mis zegent Charles de oldtimers en tractoren. De Oldtimer Rit wordt verzorgd door de Zijtaartse Oldtimer Vrienden", laat de organisatie achter Zijtaart Viert Feest weten. Ze vervolgen: "Na de zegening is op het kerkplein een brunch voor alle aanwezigen, deze wordt aangeboden door de Zijtaartse Ondernemers Vereniging. Hiervoor wordt vriendelijk verzocht jezelf aan te melden in verband met het aantal deelnemers. Je kan jezelf opgeven bij Eethuis de Reiger of bij Café Zaal Kleijngeld."
De middag staat in het teken staan van feest en muziek. De organisatie legt uit: "We openen met jonge talenten achter de draaitafel, tussendoor klinken de vrolijke klanken van de Boemelaars en vervolgens hebben we de twee hoofdacts op het programma staan met niemand minder dan Marco van der Aa en Gijs Schellekens."
Jong Nederland staat tijdens deze muzikale middag, net als de dag ervoor, klaar om het abseilen vanaf de kerktoren te verzorgen en daarnaast is er de mogelijkheid om een auto te pimpen onder begeleiding van de Zijtaartse Oldtimer Vrienden.
Rond 17.30 uur is de prijsuitreiking van de loterij. Deze loterij wordt aangeboden door de leden van de Zijtaartse Ondernemers Vereniging.
Het hele feestweekend staat in het teken van 150 jaar parochie Zijtaart. "Daarom hebben we voor een andere opzet van Zijtaart Biedt Meer gekozen. We vieren dit jubileum met heel ons dorp", aldus de Zijtaartse Ondernemers Vereniging.