Gemeente Meierijstad zoekt locaties voor laadpalen

SCHIJNDEL | Het aantal elektrische auto’s neemt snel toe. Voor het opladen van deze auto’s zoekt de gemeente Meierijstad naar nieuwe locaties, in de openbare ruimte, voor laadpalen. “En daar kunnen wij uw hulp goed gebruiken”, laat de gemeente weten.

Het is wellicht nog moeilijk voor te stellen, maar waarschijnlijk rijden er in onze gemeente in de toekomst meer elektrische auto’s dan benzineauto’s. De gemeente legt uit: “Elektrisch rijden wordt steeds meer de norm. En om elektrisch rijden voor iedereen mogelijk te maken, hebben we snel meer laadpalen nodig. Wanneer u beschikt over bijvoorbeeld een oprit of een garage, dan kunt u daar een eigenlaadpunt laten realiseren.”
De gemeente streeft ernaar om te zorgen dat iedereen kan laden, ook wanneer men geen ruimte heeft voor een laadpunt op eigen terrein. Om hiervoor te zorgen plaatst de gemeente laadpalen in de openbare ruimte.

Nieuwe laadpalen
Momenteel staan er ruim 75 laadpalen in de openbare ruimte en dit jaar worden er nog minimaal 34 laadpalen bijgeplaatst. Om de snelle opmars van de elektrische auto te kunnen bijbenen, zoekt de gemeente naar nog eens 55 locaties.

Denk mee
“Om tot de beste locaties te komen, hebben we zorgvuldig in kaart gebracht welke locaties mogelijk geschikt zijn. Hierbij is onder andere rekening gehouden met: verwachte vraag, spreiding van de laadpalen, ruimtelijke eisen, zichtbaarheid en bereikbaarheid. Hierom vragen we u om ons te helpen met het vinden van de beste laadlocaties. Dit doen we door u te vragen om te reageren op een interactieve kaart, en te reageren op de laadlocaties die wij voorstellen. U kent uw straat en buurt immers het beste”, aldus de gemeente.

Interactieve kaart
Een interactieve kaart geeft een beeld van de bestaande en geplande laadpalen in de gemeente Meierijstad. De laadbehoefte en alle potentiële laadlocaties worden zo inzichtelijk gemaakt. De gemeente vervolgt: “U kunt snel zien waar alle potentiële laadlocaties zich bevinden en u kunt uw mening geven over een beoogde locatie bij u in de buurt. Ook kunt u in de kaart een suggestie geven voor een alternatieve locatie. Tegelijkertijd is een bevestiging van een door ons beoogde laadplek ook zeer bruikbaar.”

Interactieve kaart
Van 7 juni tot en met 21 juni kan iedereen reageren op de door de gemeente geplande locaties. De interactieve kaart is te vinden via onze website of de gemeentewebsite.