Afbeelding

Wielernieuws van WV Schijndel

Sport Sport

SCHIJNDEL/NOORDENVELD In en rondom Noordenveld werd op zondag 12 juni de Wielerdag Noordenveld georganiseerd. Voor de nieuwelingen en junioren stond deze dag in het teken van de topcompetitie. Voor de elite/beloften mannen en de elite/beloften vrouwen was het een wedstrijd in het kader van de clubcompetitie.

De vrouwen moesten 117 kilometer afleggen in en rondom Noordenveld. Er was een levendige wedstrijd waarin de vrouwen van WV Schijndel weer volop actief waren. Ze waren bij diverse ontsnappingen betrokken. Zo ook bij het moment waar Lisa van Helvoirt samen met drie andere rensters wegreed uit het peloton. Zij kregen even later gezelschap van vier andere rensters met daarbij ook Rose Kloese. Nog één renster wist de overstap te maken waardoor er 9 rensters aan de leiding reden. De concurrentie zat niet stil en de negen vooraan hadden lange tijd, wel zo’n 50 kilometer, een minimale voorsprong. Maar toen de voorsprong op liep naar meer naar een minuut met nog zo’n 10 kilometer te gaan zag het er goed uit. In de sprint van de kopgroep toonde Lisa zich de snelste en behaalde daarmee de lang gewenste overwinning. Sinds de jeugd had zij niet meer op de hoogste trede van het erepodium gestaan en nu was het eindelijk weer zover. Een mooie zege en ook nog in een klassieker. Rose eindigde als 8ste. Scarlett Souren won de sprint van het peloton voor plaats 10 op 43 seconden van Lisa. Cecilia van Zuthem werd 14de, Dorien Hoog Antink 17de en Maaike de Heij 20ste.

Ook voor de junioren stond er een wedstrijd over 117 kilometer (6 ronden) op het programma. Maar 34 renners brachten deze wedstrijd tot een goed einde. Sjoerd van der Linden was een van hen. Hij eindigde als 28ste in een groep acht renners die 3:45 min. achterstand hadden op kopgroep. Alle andere junioren van WV Schijndel moesten voortijdig de strijd staken, zoals Ed Uptegrove door een valpartij.

De nieuwelingen reden een wedstrijd 75 kilometer (4 ronden). Vijf koplopers bleven een groep van 14 renners ruim 2 minuten voor. Op 3:43 min. volgde het peloton. In deze groep eindigde Cas Krebbers als 30ste. Sven van Wijgerden werd 39ste en Lucas Demuyt 41ste. Bas van Heeswijk eindigde in een groep op 7:33 min. als 58ste.

Het BHST Cycling bestaande uit Stijn Hanegraaf, Sjors van Zandbeek, Pete Uptegrove, Koen van Helvoirt, Marijn van Vlerken en Bart van der Doelen nam deel aan de klassieker voor elite/beloften over 174 kilometer (9 ronden) in het kader van de clubcompetitie. Helaas waren de wielergoden onze renners niet goed gezind en waren de meeste slachtoffer van een massale valpartij die zo rond plaats 25/30 in het peloton plaats vond. Zo brak Pete zijn fiets en moest Bart naar het ziekenhuis ter controle. Hij kwam er met uiteindelijk schaafwonden nog goed vanaf. Uiteindelijk bleven er twee groepen renners in koers. Een voorste groep van 37 renners en een groep van 33 renners. In de tweede groep zat Stijn, hij eindigde als 57ste. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Puck Langenbarg wint in Buchten

In Buchten werd op zaterdag 11 juni een wedstrijd verreden voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen. Het was Puck Langenbarg die zegevierde bij de nieuweling-meisjes na 46 kilometer wedstrijd. Nikki Souren behaalde twee ronden later een tweede plaats bij de junior-vrouwen.

Omloop van de Maasvallei

In Limburg werd op zaterdag 11 juni de Omloop van de Maasvallei verreden. Voor de junioren stond er een klassieker over 122.6 kilometer op het programma. Een kopgroep van 12 renners was hier voorop gekomen. Deze kopgroep viel in de slotfase nog in twee groepen uiteen waarbij renners aan de leiding kwamen. Achter deze 12 renners reed nog eenzame vluchter en daarna volgden nog 21 renners, het restant van het peloton. In deze groep zaten nog drie renners van WV Schijndel. Chris Kisters won de sprint van deze groep en eindigde als 14de. Wout Joore werd 20ste en Thom van Herwaarden werd 33ste. Guus van den Eijnden en Cas Nuijens moesten voortijdig de strijd staken.

Voor de nieuwelingen stond er een klassieker over 79.2 kilometer op het programma. Aan het einde van de wedstrijd waren er nog twee grote groepen in de wedstrijd. Een groep van 36 renners met daarachter een tweede groep ook bestaande uit 36 renners. Bij deze tweede groep zaten drie renners van WV Schijndel. Thijs Dahler eindigde als 47ste, Bram Vugts werd 56ste en Ties Verbruggen werd 57ste. Job Stam, Mendo van Leeuwen, Bas van Heeswijk en Cas Krebbers moesten voortijdig de strijd staken.

SPAR Flanders Diamond Tour(B)

In het Belgische Nijlen werd op zondag 12 juni de UCI 1.1 klassieker voor vrouwen SPAR Flanders Diamond Tour verreden. Deze klassieker ging over een afstand van 136.6 kilometer. Diverse rensters van WV Schijndel stonden hier namens hun ploeg aan de start. De wedstrijd eindigde na bijna drie en een half uur in een massasprint. Sofie van Rooijen (Parkhotel Valkenburg CT) behaalde hier een mooie 4de plaats terwijl Lieke Nooijen (eveneens Parkhotel) een 7de plaats behaalde. Marith Vanhove (ook PVCT) werd 10de. Céline van Houtum (Multum Accountants CT) eindigde als 18de. Yuli van der Molen (AG Insurance - NXTG Team) werd 51ste en Pien Limpens (PVCT) 59ste. Leonie Bos (PVCT) werd 92ste op 21 seconden en Rosalie van der Wolf 94ste op 26 seconden.

Leogang(A)

In het Oostenrijkse Leogang werd op zondag 12 juni een MTB wereldbeker wedstrijd verreden. In de wedstrijd voor de belofte-vrouwen behaalde Fem van Empel een 6de plaats. Tom Schellekens behaalde bij de beloften-mannen een 31ste plaats.

Enschede

Op vrijdag 10 juni werd er in Enschede een gecombineerde wedstrijd verreden voor junior-, belofte- en elite-vrouwen. Deze wedstrijd telde mee voor de Viro cup. Twee rensters wisten een voorsprong van bijna 2 minuten te pakken op het peloton. In het peloton sprintte Sanne van Heel naar een 5de plaats en eindigde haar zus Lisa als 8ste.

Kontich(B)

Op vrijdag 10 juni werd in het Belgische Kontich de Grote Prijs Albert van Leuven verreden, een wedstrijd voor vrouwen over 99.6 kilometer. Er stonden 52 deelneemsters aan het vertrek waaronder Rosalie en Babette van der Wolf. Een Australische en een Duitse rensters pakten hier vier minuten voorsprong op het peloton. In dit peloton sprintte Rosalie naar een 6de en Babette naar een 6de en Babette naar een 32ste plaats.

WV Schijndel Jeugd

Op zaterdag 11 juni namen 27 jeugdrenners en rensters van WV Schijndel deel aan het NK op de weg in Nijverdal. Pleun, Mees en Puck Bunning grepen alle drie met een 4de plaats net naast de medailles.