Afgelopen zondag werd het echtpaar goed in het zonnetje gezet.
Afgelopen zondag werd het echtpaar goed in het zonnetje gezet. Foto:

Piet en Nelly hobbelen mooi door het leven

SCHIJNDEL | Het was afgelopen weekend feest bij familie Voets – Van der Zanden. Piet en Nelly mogen zich sinds 30 mei een diamanten paar noemen. Dat vierden ze met een bezoek van de burgemeester, maar zondag kwamen ze samen met de familie. Nóg niet met een achterkleinkind, maar die wordt wel verwacht. ‘Dat klinkt oud, maar mooi dat we het samen mogen meemaken’, vinden Piet en Nelly.

Tijdens hun huwelijk kregen Piet en Nelly maar liefst zeven kinderen. Zes zonen en als allerjongste een dochter. Piet is geboren aan het Lieseind in Schijndel en heeft daar zijn hele leven gewoond. Nog steeds is hij er niet weg te krijgen. Al op jonge leeftijd nam hij de boerderij van zijn ouders over en nu zwaaien tweede generatie Paul en derde generatie Stijn er de scepter. Inmiddels hebben ze eenentwintig kleinkinderen en het eerste achterkleinkind is dus op komst.

Nog steeds zijn Piet en Nelly erg actief. ‘Ze hobbelen mooi samen door het leven’, zo werd afgelopen zondag tijdens een speech mooi omschreven. Aan thuis zitten doen ze niet te veel aan. Ze gaan nog graag kaarten, Piet stoot regelmatig een (biljart)balletje en Nelly fietst nog graag een rondje. Ook gaan ze samen gymmen. Al doet Piet dat minder en minder, want volgens zijn vrouw is hij een echte Voets. ‘Als hij niet meer de beste is, dan hoeft het voor hem niet meer’. Wanneer het ergens feest is dan zitten ze graag mee aan tafel, genietend van een wijntje of een biertje en soms een treffende opmerking. Ook dat kwam naar voren in de toespraak die aan hen werd gericht.

Daarin stond ook nog een leuke anekdote. Piet ging afgelopen jaar eens met zijn scootmobiel naar de koeien, maar kwam vast te zitten, omdat hij geen voorwielaandrijving had. Na een beetje op en neer kwam hij er uit, maar hij verloor ondertussen wel zijn testhoorapparaat van een paar duizend euro. ‘Niet echt rendabel’, zei hij daarover. Een uitspraak waar Piet om bekend staat. Een mooie bos bloemen kon zondag natuurlijk niet ontbreken en de vurige wens van de familie dat ze nog lang onder hen mogen blijven.


Theatervoorstelling Strepen op het Raam

MEIERIJSTAD | Vol trots kondigt DVG Schijndel aan de theatervoorstelling: “Strepen op het raam”. 

Op dinsdag 21 juni is het een avond over dementie. Het wordt een indringende toneelstuk “Strepen op het Raam” opgevoerd, waarna er een nagesprek met het publiek is onder deskundige begeleiding. Op die avond is ook de casemanager dementie aanwezig, evenals het Mantelzorgsteunpunt en Alzheimer Nederland, afdeling -Brabant. De avond wordt georganiseerd voor inwoners van Meierijstad, mensen met dementie en hun mantelzorgers, mensen die betrokken zijn bij dementie, professionals, winkeliers en verenigingen. Samen willen we naar aanleiding van de verschillende scènes uit het toneelstuk met elkaar in gesprek gaan over de vraag: Hoe kunnen we mensen met dementie zo lang mogelijk in onze samenleving laten meedraaien? Uiteraard is er ook veel aandacht voor de mantelzorgers van mensen met dementie. Het doel is vooral om de bewustwording rondom deze ziekte te vergroten en de discussie te voeren over de noodzaak om ook als dorp dementievriendelijk te willen worden, en de vraag te beantwoorden: Wat kunnen we hier zelf aan bijdragen? 

Dinsdagvond 21 juni; ‘t Spectrum Steeg 9, theaterzaal om 19:30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Kosten €5,- inclusief, koffie/thee. Kaartjes voor deze voorstelling besteld u via www.spectrumpodium.nl


Bijeenkomst ruiterroutes

MEIERIJSTAD | BezoekMeierijstad.nl wil verhalen rondom paarden en paardenliefhebbers in en uit Meierijstad delen op BezoekMeierijstad.nl. En ze willen ruiterroutes opzetten. Hoe ze dat precies voor zich zien? Dat lichten ze graag toe. Ze houden daarom een presentatie op donderdag 9 juni vanaf 19.30 uur bij Manege de Molenheide. Alle paardenliefhebbers zijn welkom. Aanmelden: boekmeierijstad.nl/ruiterroutes/bijeenkomst. 


Er zijn veel paardenliefhebbers in Meierijstad.