Eenvoudige overwinning voor RKSV Schijndel

SCHIJNDEL | Na een euforisch weekend en een paar dagen flink gefeest na het behalen van het kampioenschap in de 3e klasse C vertrok RKSV Schijndel met een volle met bus naar RKTVC in Tiel voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen. RKTVC is de rode lantaarndrager van deze 3e klasse C.

In de derde minuut de eerste vrije trap voor RKSV Schijndel/De Wit. Thomas Kastelijn had het vizier nog niet goed staan en schoot ruim lans het doel. Beide teams begonnen matig aan het duel en duurde 8 min voordat Bart de Wit via de linkerflank oprukte en een voorzet onbenut zag. Na 15 min kreeg RKTVC de eerste kleine kans. In de 18e minuut een mooie pass van Thomas Kastelijn op Tjeerd Pijnenburg die eenvoudig de 0-1 op het scorebord zette. Ook Bart de Wit kwam een aantal keren gevaarlijk tot de achterlijn maar resulteerde niet tot doelkansen. RKSV Schijndel/DeWit had veel balbezit maar het tempo was te laag om RKTVC over de knie te leggen. Een aantal afstand schoten van Tim Kastelijn-Thomas Kastelijn en Tjeerd Pijnenburg leidde tot niets. In de 40e minuut een corner van Tim Kastelijn die Thomas-Jan van Raaij tegendraads inkopte 0-2. Net voor de rust een mooie redding van Roy Schouten onze goalie vandaag. In het tweede bedrijf kwam Bjorn Blummel voor Stein van Liempd in het veld. In de 50e minuut een mooie kopbal van Tjeerd Pijnenburg die net over de dwarsligger ging.

RKTVC kreeg ook nog een paar kleine kansen waarbij Roy Schouten zeer oplettend was. Bart de Wit ging weer een paar keer over de flanken waarbij de bal constant smoorde in de doelmond. Het tempo bleef laag dus de doelpogingen bleven uit. In de 65e minuut werden Tijn Niemeijer en Jirre Kreemer vervangen door Brent Blummel en Sharam Heshmatollah. Brent Blummel kreeg nog een kopkans maar kon het doel niet vinden. In de laatste 10 minuten werd Thomas-Jan van Raaij vervangen door Marc Onwezen. In de 82e min een mooie voorzet van Thomas Kastelijn waarbij Tjeerd Pijnenburg voor open doel de bal over het doel lepelde. In de 88e minuut een mooie voorzet van Marc Onwezen die Tjeerd Pijnenburg niet onbenut laat 0-3. Na 1 minuut blessuretijd vond de arbiter het wel voldoende. Een matige wedstrijd vanmiddag waarbij RKSV Schijndel/DeWit een zakelijke overwinning boekt. Volgende week (2e Pinksterdag) komt Nooit gedacht op bezoek in Schijndel voor de laatste competitiewedstrijd in 3e Klasse C. Hopelijk kan dan competitie met een goed resultaat afgesloten worden en kan het team zich gaan voorbereiden voor de 2e Klasse.