WEC blijft winnen, ook op de voorlaatste speeldag

WIJBOSCH | Op de voorlaatste speeldag stond de wedstrijd tegen Boskant op het programma. WEC heeft nog zicht op de derde periode, maar is afhankelijk van het resultaat van Eli uit Lieshout.

Winnen is wat ze zeker moeten om die kans in leven te houden. Boskant is in het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij en zet WEC op eigen helft terug, en onder druk. Grote kansen worden er nog niet gecreƫerd, Na 10 minuten spelen was het WEC dat bij de eerste keer dat het bij de tegenstander op de helft kwam die de eerste grote kans kreeg. Oog in oog met de keeper kon Yanno van der Heijden op weg naar de openingstreffer, maar zijn inzet werd door de keeper van Boskant knap gekeerd. Hierna was het weer Boskant dat de aanval zocht en verschillende keren gevaarlijk voor het doel van WEC verscheen, maar werd er niet gescoord mede door een paar goede reddingen van keeper Jasper van Oss. Rust 0-0.

Na rust een beter spelend WEC die steeds meer richting het doel van Boskant combineerde. Grote kansen bleven nog uit. Daar tegen kreeg Boskant wel enkele kansen waaronder een vrije trap die weer knap onder uit de hoek van zijn doel werd gekeerd door Jasper van Oss. Het leek een 0-0 wedstrijd te gaan worden, maar 10 minuten voor tijd was daar als een duveltje uit een doosje middenvelder Niels van de Looij, Na een voorzet van links ,en na een goede schijnbeweging van Sam van de Tillaart, die de bal door liet gaan, kwam van de Looij alleen voor de keeper en scoorde met een bekeken schot de 1-0 voor WEC. De bevrijdende treffer voor WEC was op een prima moment en was Boskant aangeslagen. 2 minuten voor tijd kwam de beslissing na een voorzet van rechts was het invaller Nout Heijmans die knap in kon koppen en de 2-0 op het scorebord kon zetten. Reden voor de goed leidende scheidsrechter om er verder niet veel tijd aan toe te voegen werd de wedstrijd na 90 minuten afgefloten. Volgende week de ontknoping van de 3e periode in de laatste wedstrijd van het seizoen. WEC speelt dan uit tegen Mariahout, en zal daar in ieder geval moeten winnen, en dan hopen op puntverlies van Eli die uit spelen tegen... jawel Boskant. Wie weet komt er nog een vervolg aan een sowieso geslaagd seizoen voor de jonge selectie van WEC.