Vier doelpunten voor Geert van Heeswijk.
Vier doelpunten voor Geert van Heeswijk. Foto: Piet van Vorstenbosch

Vier Avanti-doelpunten door Geert van Heeswijk

SCHIJNDEL | Avanti’31 had zondagmiddag geen enkele moeite met BMC. De 6-0 overwinning had nog best ruimer kunnen uitvallen. Geert van Heeswijk scoorde vier keer en ook het eigen doelpunt van BMC kwam voort uit een actie van Geert. Ook Teun Kuijpers vond eenmaal het net met een wel heel fraai doelpunt.

Avanti’31 had acht minuten nodig om op gang te komen en de eerste kans te creëren. Die kans werd nog gemist maar twee minuten later was het wel raak. De verdediging van BMC gaf Geert van Heeswijk de ruimte om een paar keer te draaien en te kappen en vervolgens de bal laag in de hoek te schieten. De score liep daarna snel op en al na drie minuten in de tweede helft werd het 4-0 uit een penalty door Geert van Heeswijk. BMC had de hele tweede helft niet voor gevaar kunnen zorgen zodat doelman Casper Brus een eenvoudige middag had. Een eenvoudige middag was het ook voor scheidsrechter Andre de Vaan uit Vlijmen. Hij kon de gele en rode kaarten op zak houden.
Door deze overwinning houdt Avanti’31 de kansen op de nacompetitie in eigen hand. Een gelijkspel volgende week tegen SCG’18 is genoeg om de 3e periode te winnen. De wedstrijd in Sint Michielsgestel begint om 14.30 uur. Het elftal rekent op een massale steun van de supporters.