Afbeelding
Foto:

Theater De Blauwe Kei presenteert programma in Schijndel

Algemeen

VEGHEL | Het theaterprogramma 2022-2023 van de Blauwe Kei is bekend. Na twee bewogen seizoenen kan het theater aan de Veghelse Noordkade niet wachten om het gloednieuwe theaterseizoen te starten. Het programma bevat grote namen, muzikale knallers, toffe jeugdvoorstellingen, betoverende dans, toneel en een explosie van talent. “Ik vind het een spectaculair programma”, vertelt theaterdirecteur Harry Vermeulen trots. Ook in ‘t Spectrum is er een programma gelanceerd.

De Blauwe Kei presenteert komend seizoen verrassende, creatieve en avontuurlijke voorstellingen op bijzondere locaties. Zo staan er karaktervolle, pure concerten gepland in de Podiumzaal (van onder andere Eva de Roovere) en wordt de imposante Koekbouw ingezet voor grote theaterproducties die perfect passen bij de sfeer van de Koekbouw. Eén voorbeeld hiervan is de muzikale show Casa Caminita, met 24Kitchen-chef Giovanni Caminita & familie en waarbij het theater de samenwerking zoekt met PLANK uit de Proeffabriek.
Natuurlijk worden ook de ‘reguliere’ zalen weer volop ingezet. Het cabaretaanbod zit vol bekende namen, waaronder Daniël Arends, Guido Weijers, Rob Scheepers, Pieter Derks, Lenette van Dongen, Bert Visscher, Patrick Laureij en Henry van Loon.
Muziekliefhebbers hebben volop keus: met tributes van Meat Loaf tot ABBA, grootheden als Herman van Veen en concerten van Waylon en The African Mamas. Checkpoint Charlie is een nieuwe, actuele musical.
Jonge gezinnen kunnen ook bij De Blauwe Kei terecht. Van de kinderhelden Brandweerman Sam en Juf Roos tot de musicals Assepoester en Misfit.
Het breakdancecollectief 155 komt dit seizoen terug. Dansliefhebbers kunnen daarnaast genieten van de visuele hoogstandjes van Oxygen.
Met Trapeze is er komend jaar letterlijk hoogstaand toneel te zien op de Noordkade. Ook Loes Luca, Hendrik Groen én Komt Een Vrouw Bij De Dokter zijn op het toneel te zien.

Schijndel
In Schijndel in het Spectrum gaat het volgens Vermeulen goed. “Ongeveer 75 procent van de zaalbezetting is vol. Daar zijn we heel blij mee. De zaal met een capaciteit van 240 bezoekers is eigenlijk een soort tussenmaat. Komend seizoen komen er een paar mooie voorstellingen naar Schijndel. Met als absolute uitschieter natuurlijk de lokale held Christel de Laat.” De Blauwe Kei presenteert verder Mark van de Veerdonk, Rob Scheepers en Cesar Zuiderwijk. Ook zijn er jeugdvoorstellingen te zien, waaronder Gonnie en Gijsje en Kidspop van Monique Smit.

Bekijk het programma op blauwekei.nl. De losse verkoop start donderdag 2 juni om 17.00 uur. De Blauwe Kei start het seizoen met een knal. Op 2, 3 en 4 september organiseert het theater Confetti!, een kick-offweekend.