Manon in haar salon.
Manon in haar salon. Foto:

Belgische modellen piekfijn dankzij Manon

SCHIJNDEL | De Schijndelse ondernemer Manon van Haarstudio Zus zorgde er afgelopen weekend mede voor dat de modellen op de Belgian Fashion Week in Gent er extra piekfijn uitzagen.

Door: Bas Ulehake

De kapster zag een oproep van Finnley’s online staan op een Facebookpagina voor kappers. Dat is een merk waar ze in de salon mee werken. “Ik dacht, ik trek gewoon de stoute schoenen aan en stuur een mail met motivatie. Een paar weken later kreeg ik daar een mail op terug met ‘gefeliciteerd, je zit in het team van de Belgian Fashion week’. Mijn eerste reactie was ‘Whaaat?!! Ik kon het echt niet geloven. Via Teams hebben we kort daarna contact gehad. Hierin werd verteld dat er vrij veel aanmeldingen waren geweest op de oproep en dat ze echt heel specifiek naar de mensen hebben gekeken met een goede motivatie. Daarnaast hebben ze ook de socials in de gaten gehouden. Dus ik had enorm veel geluk dat ik uitgekozen ben”, vertelt de Schijndelse trots.

Alle stylistes die aan het evenement mochten meewerken, kregen van de ontwerpers een moodboard, zodat ze wisten wat ze met het haar van de modellen mochten gaan doen die dag. Dat wil niet zeggen dat alles zomaar werd opgedragen. Er was wel degelijk sprake van artistieke vrijheid in sommige gevallen, wanneer de designers er niet helemaal uitkwamen.

Op één van de dagen mocht Manon bijspringen. “Van ons werd verwacht dat we als team onder enorme tijdsdruk te werk gingen. Er stonden tientallen modellen klaar die de catwalk op moesten. Hen mochten we een gaaf kapsel verzorgen. Het was een super lange, drukke, hectische, maar vooral gezellige dag. De dag begon om 6.30 uur, toen ik moest vetrekken naar Gent. We werden namelijk om 9.00 uur verwacht in de Opera Hall van de stad. Daar hebben we onze werkplekken gereed gemaakt en met het backstageteam nog even één keer alles doorgenomen. Goed om te weten welke modellen er bij welke designer hoorden en welk kapsel daar bij paste. Dit hebben we echt tot op de dag zelf geheim moeten houden, want wij wisten dit wel al eerder.”

De sfeer backstage was heel erg prima, best gezellig eigenlijk. Maar toen we de final check hadden bij de modellen (beneden vlak voor showtime) werd de sfeer gestrest. Toen onze taak erop zat hebben we nog even snel wat van de show kunnen zien. Onze ruimte en werkplekken lieten we na de show weer netjes achter. Om 20.00 uur was weer terug in Schijndel.
Moe, maar super voldaan na deze te gekke dag”, blikt Manon trots terug.