Het echtpaar Baaijens heette de burgemeester welkom.
Het echtpaar Baaijens heette de burgemeester welkom. Foto: Wiek van Lieshout

Het 65-jarig jubileum van een prachtig huwelijk

SCHIJNDEL | Afgelopen maandag, op 16 mei 2022, is het alweer vijfenzestig jaar geleden dat Harry Baaijens en Zus Baaijens - Willard elkaar het ‘Ja-woord’ hebben gegeven. Toen het liefdeskoppel elkaar in hun tienerjaren toevallig tegen het lijf liep na een gezellige stapavond, besloten ze toch maar even een vervolgafspraakje te maken. “Telefoons hadden wij destijds nog niet. Nee, je sprak gewoon af wanneer je elkaar ging zien”, zegt Harry Baaijens. En zogezegd zo gedaan, met een prachtig gezin, een generatie kleinkinderen en een vierde generatie op komst viert het stel het jubileum van hun 65-jarige huwelijk. 

Door: Myrthe Keetels

Het was een grote verrassing voor Harry en Zus toen zij maandagochtend beneden kwamen en zagen dat de hele voortuin vol gehangen was met slingers en ballonnen. De avond ervoor zijn ze gezellig met familie en vrienden gaan dineren om het jubileum te vieren. De drie dochters van Harry en Zus hadden niet verteld dat het feestje een dag later ook nog door zou gaan. Er waren lekkere taarten ingekocht en de familie had een uitnodiging gekregen, want om half 3 kwam de burgermeester langs om het koppel te feliciteren met het 65-jarige huwelijk. “Wij wisten van helemaal niks, dat is een verrassing”, zegt Zus.

In een gezellige sfeer werd er onderling gekletst totdat de deurbel klonk. Een van de dochters van Zus maakte de deur open. In een prachtig maatpak vol met sierlijke details maakte de burgemeester van Meierijstad zijn entree. Met een mooie bos bloemen feliciteerde de burgemeester het echtpaar, waarna hij zich bij het gezelschap voegde. Het koffieapparaat werd aangezet en de stukken taart werden rondgedeeld. Er werd gepraat over de mooie momenten in het huwelijk en over de lieve post die het echtpaar de dagen ervoor had ontvangen.

Tussen de ontvangen post zat een heel speciaal bericht. “Hartelijke gelukwensen stuur ik namens Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin ter gelegenheid van uw 65-jarige huwelijk op 16 mei aanstaande”, paleis Noordeinde. Ook ontving het stel felicitaties van de Commissaris van de Koning. “Kijk dit is onze trouwacte, deze hebben we op ons 60-jarige jubileum ontvangen. Wat een mooi schrift hé!” is Harrie enthousiast. Het bezoek bekeek het mooie ingelijste document en er werd nog wat gelachen en gepraat. Na een gezellige middag zei de burgemeester iedereen gedag en verlieten ook de gasten een voor een het feestje. Het was een geslaagde extra viering van een prachtig huwelijk.

Deze weken zijn meerdere stellen 60 jaar of langer getrouwd. Houd DeMooiSchijndelKrant in de gaten!

Echtpaar Baaijens 65 jaar getrouwd.
Echtpaar Baaijens 65 jaar getrouwd.
Echtpaar Baaijens 65 jaar getrouwd.