Was er nou echt veel minder vuurwerk?

“Opinions are like assholes, everybody has one”. Deze briljante uitspraak komt van Clint Eastwood in zijn rol als linke politieman Dirty Harry. Nou dan komt hier een kontgat van mij: Vuurwerk verbieden heeft geen zin. Als je namelijk iets verbiedt dan stimuleer je het nou juist!

Ik weet niet of iemand van jullie op 1 januari over de Markt is gaan lopen? Inderdaad dat kon niet zonder een shovel. Lopend kwam je namelijk na 4 stappen niet meer boven het rooie vuurwerkafval uit. In Rooi had het CDA een briljant alternatief bedacht voor dat vuurwerk: het luiden van kerkklokken. Heerlijk, dat naïeve volkje daar. Maar laat ik mijn mond maar houden, voor je het weet kopen ze deze krant op. (Oeps, te laat.)

Hier nog een kontgat: Het gebruik van pepperspray is fout, in mijn ogen, en de politie moet daar dus meteen mee stoppen. En ken je het biljartspelletje snooker, waar de witte bal alle geleurde ballen er uit moet werken? Dat stimuleert alleen maar racistische gevoelens, dus dat zou ik ook graag willen verbieden. Dank u.

En waarom stoppen de boeren toch ieder voorjaar weer aardappels in de grond, om ze er in de zomer weer uit te halen? Volstrekt nutteloos. Ik zou zeggen, kappen met die handel. En waarom zit een schaar die je in de winkel koopt altijd in een afgesloten zakje van hard plastic? Hoe krijg je dat open? Hallo, ik koop nou net een schaar omdat ik er geen heb, ja!? En hoe moet ik nou ooit gezonder gaan eten als de sla steeds uit mijn Big Mac valt. Doe dat groene spul in een bakje ernaast!

Tot slot wil ik graag dat onze regering vanaf volgend jaar de nieuwjaarsgroet “nog de beste wensen, hè” gaat verbieden, op straffe van het verplicht schoonvegen van de Markt. Want wat zijn die “beste wensen” dan precies? Dat je maar zalig vreemd mag gaan met de buurvrouw? Dat je maar een ton mag winnen in de Postcodeloterij? Ja? Zeg dat dan! En verder kappen met dat vage gedoe.

Allemaal proficiat met het nieuwe jaar.