Starterswoningen in schoolgebouw

SCHIJNDEL | De gemeente Meierijstad heeft het voormalige schoolgebouw ‘t Kwekkeveld aan de Gasthuisstraat 36 in Schijndel en de grond ernaast verkocht aan woningcorporatie Woonmeij. Binnen de muren van het oude schoolgebouw worden zeven sociale huurwoningen gerealiseerd. Door de buitenkant van het gebouw te laten staan, blijft een beeldbepalend, monumentaal gebouw behouden voor Schijndel en krijgen starters de kans zich op deze bijzondere locatie te vestigen. Op het perceel bij de oude school bouwt Woonmeij nog eens acht sociale huurappartementen.

De vraag naar woningen in Meierijstad is groot. Ook voor Schijndel is er behoefte aan nieuwe woningen. De gemeente wil graag invulling geven aan de vraag. Minimaal 25 procent van de nieuwe woningen bestaat, zoals afgesproken in de Woonvisie, uit sociale huurwoningen. De woningcorporaties en gemeente maken per jaar afspraken om dit aantal samen mogelijk te maken. Dit project zorgt ervoor dat er weer huurwoningen toegevoegd worden aan de sociale woningvoorraad in Meierijstad.


Gemeente haalt kerstbomen op

SCHIJNDEL | De feestdagen liggen weer achter ons. Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 januari haalt de gemeente kerstbomen binnen de bebouwde kom gratis huis-aan-huis op. Leg je kerstboom (zonder pot/versiering) aan de straat op dezelfde dag dat je GFT-afval wordt opgehaald.

De kerstbomen worden door een andere wagen opgehaald dan de GFT-containers. Daardoor kan het voorkomen dat de kerstboom eerder of later wordt opgehaald dan het GFT-afval.


Voorlopig geen Poolse supermarkt

SCHIJNDEL | Aan de Hoofdstraat in Schijndel zou half januari een Poolse supermarkt openen. In de afgelopen periode waren er op soortgelijke supermarkten in het land diverse aanslagen, waarvan de laatste gisteren in Tilburg. Burgemeester Van Rooij van gemeente Meierijstad heeft begrip voor de zorgen bij de buren van deze toekomstige supermarkt. In overleg met de politie heeft de burgemeester daarom besloten het pand tot mei 2021 te sluiten. In de tussenliggende periode vindt er onderzoek plaats naar de situatie.

Vorige week was de zoveelste explosie op rij, dit keer in Tilburg, van dezelfde familie als de winkels in Beverwijk en Aalsmeer waar vorig jaar in totaal drie ontploffingen zijn geweest. Omwonenden in de Hoofdstraat in Schijndel uitten hun zorgen richting gemeente. In de afgelopen periode was er contact tussen gemeente en bewoners. Ook was er contact met de pandeigenaar en toekomstig huurder: de exploitant van de Poolse winkel.