Afgelopen jaarwisseling was het verboden om vuurwerk af te steken.
Afgelopen jaarwisseling was het verboden om vuurwerk af te steken. -

Burgemeester: ‘Landelijk vuurwerkverbod vind ik prima'

SCHIJNDEL | Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, wil graag doorpakken met een landelijk vuurwerkverbod. Burgemeester van Meierijstad Kees van Rooij vindt dat ‘prima’. Een lokaal vuurwerkverbod is voor hem echter een no go.

Bruls vindt dat het vuurwerkverbod tijdens de afgelopen jaarwisseling heeft bewezen dat het werkt. De voorzitter van het Veiligheidsberaad is van mening dat wanneer je nu al bekend maakt dat er tijdens de komende jaarwisseling geen vuurwerk afgestoken mag worden, je de vuurwerkhandelaren de reden ontneemt om grootschalig in te kopen. Van Rooij ziet een landelijk verbod wel zitten. “En of er dan een landelijk totaalverbod moet zijn voor alleen knalvuurwerk of alleen het zwaardere knalvuurwerk zoals nu. Dat vind ik een zaak voor de landelijke politiek”, laat de burgemeester van Meierijstad weten. Een lokaal vuurwerkverbod ziet Van Rooij vanwege grensoverschrijdende effecten niet zitten.

De afgelopen jaarwisseling is volgens Van Rooij goed verlopen. "Het was een rustige jaarwisseling met nauwelijks incidenten en beperkt vuurwerk in vergelijking met andere jaren. Het doel om verdere belasting van de ziekenhuizen met vuurwerkslachtoffers te voorkomen, is daarbij behaald”, besluit de burgemeester.