Rene en zijn zonen Niek en Senn openen het logeerhuis
Rene en zijn zonen Niek en Senn openen het logeerhuis

Logeerhuis Stichting Niek en Co gaat van start

Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn 280 keer gelezen

EERDE | “Het heeft geen tranen gekost, maar wel bloed en zweet”, grapt René Bekkers. Zo trots als een pauw laten hij en zijn vrouw Rian bezoekers het compleet nieuwe logeerhuis zien van Stichting Niek en Co in Eerde. Afgelopen zondag was de officiële opening. Over twee weken komen de eerste gasten logeren.

De ouders van Rian van de Ven wonen aan de ene kant van de boerderij. De andere zijde, waar vroeger een boerenbedrijf was gevestigd, is nu het woonhuis van familie Bekkers, maar daar is ook plek gemaakt voor het logeerhuis. Toen zoon Niek elf jaar geleden werd geboren leek hij een gezonde baby, maar een jaar later stond de wereld van ouders René en Rian op zijn kop. Niek bleek een zeer zeldzame aandoening te hebben waar dokters nog tot op de dag van vandaag over in het duister tasten. Hij is meervoudig lichamelijk en geestelijk gehandicapt en heeft 24 uur per dag zorg nodig. Dat heeft zijn tol de laatste jaren flink geëist in huize Bekkers. Ze besloten het om te buigen tot iets positiefs: Stichting Niek en Co werd opgericht om een logeerhuis te kunnen bekostigen. Na een grondige verbouwing is het klaar. Er kunnen voortaan kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking worden opgenomen.

“Er is een tekort aan goede sfeervolle logeerplekken met intensieve begeleiding, ook in de nacht. Dat gaan we hier wel bieden”, vertelt Anita, de zus van Rian. Ook zij is bij de stichting betrokken. “De laatste weken is er dag en nacht gewerkt om alles af te krijgen. Veel vrienden en familie hebben meegeholpen, anders was het niet gelukt. Als familie zijn we erg trots dat we dit huis kunnen gebruiken voor zoiets moois. Ook zijn we trots op Rene en Rian. Ze zijn een prachtige combi om zoiets van de grond te kunnen krijgen.”

Om het logeerhuis te kunnen bekostigen is Stichting Niek en Co opgericht, zoals alle stichtingen een organisatie zonder winstoogmerk. Rian, René en het bestuur van de stichting zijn hard op zoek naar donateurs. Interesse of meer informatie? www.stichtingniekenco.nl

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant