De broers Bernard (l) en Jasper van der Heijden (r) staan voor het oude pand van De Kafmolen. De nieuwe Kafmolen komt onder leiding van Jolijn Witlox (m). Foto: Bas Ulehake.
De broers Bernard (l) en Jasper van der Heijden (r) staan voor het oude pand van De Kafmolen. De nieuwe Kafmolen komt onder leiding van Jolijn Witlox (m). Foto: Bas Ulehake. Foto: Bas Ulehake

De Kafmolen verhuist naar het centrum

Zakelijk Zakelijk 2.382 keer gelezen

SCHIJNDEL | De Kafmolen verhuist van de Hoofdstraat naar de Kloosterstraat en zal zich vestigen in het oude pand van de Hopbel met daarnaast The Pub Schijndel. Voor de van oudsher historische cafetaria komt er nu een einde na ruim zestig jaar in het Schijndelse straatbeeld. Witlox: “We gaan ons richten op bezorgen en afhalen, dat is ook waarin we de laatste jaren gegroeid zijn.”

Door: Cis van Pinxteren

Mede-eigenaar Bernard van der Heijden kijkt vooral uit naar de verhuizing om zo De Kafmolen waar hij zesentwintig jaar in werkte te verlaten. “Het is tijd om met de tijd mee te gaan en afscheid te nemen van de mooie periode in dit pand. Ik ben blij dat we gaan moderniseren. Veel bedrijven van buiten het dorpscentrum zie je verschuiven naar het centrum.” De Kafmolen wil graag in deze trend meegaan en ziet meerwaarde om aan de ingang van het centrum te zitten, mede door de vele passanten. De verhuizing diende zich al twee jaar aan. Jasper van der Heijden: “Het is lange tijd onzeker geweest wanneer de verhuizing zou kunnen plaatsvinden, door de problemen met het leveren van elektriciteit. Daar hebben we gelukkig inmiddels een weg in kunnen vinden.”

Tekst gaat verder onder de foto.


Impressie van de nieuwe voorgevel.  

Drie-eenheid
Jolijn Witlox maakt de overstap van bedrijfsleidster naar mede-eigenaar van de Kafmolen. Witlox: “Voor mij voelt dit echt als een nieuw begin. Ik werk al twaalf jaar bij de Kafmolen en ben toe aan een nieuwe uitdaging. Het zal wel even wennen worden voor ons allemaal, want we gaan op een hele nieuwe manier werken. Niks van het oude pand wordt meegenomen naar de nieuwe locatie.” Alle spullen van de oude, nostalgische Kafmolen worden binnenkort geveild, geen vaas of stoel gaat mee naar de nieuwe locatie. De houten pizzaoven wordt bijvoorbeeld vervangen door een elektrische, de traditionele bonnenprinters worden vervangen voor keukenschermen en er wordt op inductie gekookt in plaats van op gas. Zelfs de traditionele diabakken worden vervangen voor digitale menukaarten. Naast The Pub wordt de ruimte van de Kafmolen kleiner dan die van de huidige locatie en de focus wordt verlegd. Witlox: “We gaan ons richten op bezorgen en afhalen, dat is ook waarin wede laatste jaren gegroeid zijn. Er zullen nog een paar zitplaatsen zijn. De Kafmolen verzorgt daarnaast ook de hapjes van de borrelkaart en voor de snackmuur van The Pub.” The Pub, het Tramhuys en De Kafmolen moeten elkaar als compacte drie-eenheid versterken. Aan het ambachtelijke, verse eten van de Kafmolen verandert er nagenoeg niets. “Er wordt wel een nieuwe menukaart ontwikkeld met daarin een aantal nieuwe gerechten en aangepaste recepten”, aldus Jolijn. De kracht van het aanbod van de Kafmolen zit volgens Bernard in het diverse, verse eten. “De Kafmolen heeft voor iedereen iets te bieden of het nou verse friet, pizza, shoarma of een broodje carpaccio is.” De Battle of the Bands op 25 maart en daarna nog twee besloten feestjes zullen de laatste activiteiten zijn in De Kafmolen. Daarna zal er alleen voor het personeel een afsluitfeestje georganiseerd worden. De laatste dag van de oude Kafmolen zal zondag 30 april zijn. Op Bevrijdingsdag, vrijdag 5 mei, opent de nieuwe Kafmolen haar deuren. Met stille trom wil het personeel van De Kafmolen gefaseerd open gaan om zo te wennen aan de nieuwe locatie, apparatuur en werkmethodes.

Impressie van de nieuwe voorgevel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant