Op deze plek aan de Nieuwe Eerdsebaan komt Carwash Schijndel.
Op deze plek aan de Nieuwe Eerdsebaan komt Carwash Schijndel. Foto: Bas Ulehake

Auto in 6 minuten schoon bij nieuwe carwash

Zakelijk Zakelijk 1.542 keer gelezen

SCHIJNDEL | Medio 2022 zal er aan de Nieuwe Eerdsebaan in Schijndel een carwash geopend worden. In deze autowasstraat kunnen tussen de tachtig en honderd auto’s in een uur een wasbeurt krijgen. Samen met Roel Hendriks gaat Kim Rijkers de carwash runnen.

“In het eerste kwart van 2022 zal begonnen worden met het bouw klaar maken van het terrein,” legt Kim Rijkers van Carwash Schijndel uit. “Daarna zal het gebouw van twee verdiepingen gezet gaan worden, in de onderste laag zullen wij met de autowasstraat onze intrek nemen en in de bovenste laag is ruimte voor andere bedrijven.”

Bij de wasstraat kun je in het begin een wasprogramma kiezen waarna de auto via een kettingbaan door de wasstraat getrokken wordt. Na zes minuten is de auto aan de buitenkant schoon. Wil je de auto ook aan de binnenkant schoonmaken? Ook dat kan aan de Nieuwe Eerdsebaan, na de wasstraat kom je namelijk op een schoonmaakplein waar je ook de auto van binnen weer helemaal spic en span kunt maken. Zo zijn er achttien stofzuigerplekken, kunnen de banden opgepompt worden en zijn alle materialen aanwezig om de auto schoon te maken. “Naast materialen en machines is er ook deskundig personeel aanwezig om je te adviseren over hoe je jouw auto het beste schoon kunt maken,” laat kim weten.

Duurzaam wassen
Kim legt verder nog uit dat er bij het wassen ook op het milieu gelet gaat worden. “Onder de wasstraat komt een groot reservoir te liggen, waar het vuile water opgevangen wordt. Dit water wordt daarna gefilterd en opnieuw gebruikt. We maken gebruik van osmose water waar alle mineralen uitgefilterd zijn. Dankzij dit water zullen er bij het opdrogen geen vlekken ontstaan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant