Het centrum vanuit de liucht.
Het centrum vanuit de liucht. Foto: Stef Zant

Koop lokaal valt in lockdown bij Schijndelse ondernemers niet tegen

Zakelijk Zakelijk 325 keer gelezen

SCHIJNDEL| Voor veel ondernemers eindigt 2021 met negatief nieuws door de nieuwe lockdown. Met citymanager Harrie van Herpen sprak DeMooiSchijndelKrant over de problemen, oplossingen en het perspectief voor Schijndelse ondernemers. “Het valt me niet tegen hoeveel Schijndelaren kopen bij lokale winkels ondanks de lockdown.”  

“Er heerste een forse negatieve sfeer nadat bekend werd dat er een nieuwe lockdown per direct kwam. Desalniettemin dachten de meeste ondernemers meteen weer op welke manieren ze wel een product konden bieden aan de consument.” Van Herpen vindt dat positief. 

Pluspunten
“Negentig procent van de bedrijven doet aan Click-en-Collect, dan krijg je in het centrum mensen die gericht en snel winkelen. Je ziet wel dat mensen bewust iets kopen. Een mooi pluspunt dat velen in Schijndel lokaal gaan kopen.” Een ander pluspunt is volgens hem dat ondernemers dankzij Click-en-Collect contact houden met de klant.

Kwartiertje
“Schijndel heeft het geluk dat ons centrum kort, krachtig en winkelaanbod aan horeca hebben. Dat valt nu weg, men vermijdt nu meer het centrum en blijft niet langer dan een kwartiertje. De omzet met kerstmis is natuurlijk aanzienlijk lager dan in een normaal jaar.” De citymanager weet op dit moment nog niet of en hoeveel bedrijven eventueel failliet gaan.

Dweilorkest
Van Herpen zegt toe dat het citymanagement zodra de lockdown voorbij is zelf meer zal ondernemen om extra reuring in het centrum te krijgen. “We gaan meer aan marketing doen en activiteiten organiseren. Bijvoorbeeld een dweilorkestje in het weekend of een extra prijzenfestival. Met de Koningsweek gaan we de hele week activiteiten organiseren door en voor ondernemers.” Het moet consumenten stimuleren om meer lokaal te kopen. “Het valt me niet tegen hoeveel Schijndelaren kopen bij lokale winkels ondanks de lockdown.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant