De Molenstraat in Schijndel.
De Molenstraat in Schijndel. Foto: Wiek van Lieshout

Albert Heijn wil uitbreiden en 58 extra parkeerplaatsen

Zakelijk Woningbouw 1.389 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het college heeft in principe medewerking verleend aan het gedeeltelijk herinrichten van de gronden ter plaatse van de percelen behorend bij Molenstraat 14, 16 en 18 in Schijndel voor de realisatie van circa 58 parkeerplaatsen. Daarnaast heeft het college in principe medewerking verleend aan een vergroting van ongeveer 150 m2 aan winkelvloeroppervlak van Albert Heijn.

Voor de gronden behorend bij Molenstraat 14, 16 en 18 in Schijndel is een principeverzoek ingediend voor: het gedeeltelijk herinrichten van bovengenoemde percelen ten behoeve van circa 58 parkeerplaatsen; het uitbreiden van een supermarkt met ongeveer 150 m2 en het realiseren van een appartement op de verdieping van die uitbreiding. Hierbij worden een woning en winkel aan respectievelijk Molenstraat 16 en 18 gesloopt en worden de gevels van de supermarkt kosmetisch opgewaardeerd.

Bestemmingsplan
Dit verzoek is in strijd met het geldende bestemmingsplan ‘Molenstraat e.o.’ omdat de uitbreiding van de supermarkt buiten de functieaanduiding ‘supermarkt’ wordt voorgesteld. Daarnaast is gevraagde uitbreiding in strijd met de detailhandelsvisie. Het realiseren van voorgestelde ontwikkeling wordt, vanwege de geringe overschrijding en positieve aspecten waarmee het samengaat, voorstelbaar geacht.


Het pand van Woonsfeer Raaijmakers in de Molenstraat. - Foto: Wiek van Lieshout

Verhuizing van Woonsfeer Raaijmakers
Op het te slopen gedeelte is op dit moment nog Woonsfeer Raaijmakers gevestigd. Zij zullen hierdoor na 85 jaar uit de Molenstraat verdwijnen en naar de Spoorlaan verhuizen. Daar zullen zij zich volledig gaan richten op woninginrichting.

De Molenstraat in Schijndel gezien vanaf Woonsfeer Raaijmakers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant