v.l.n.r.: Robbie Hoogzaad, Jeroen Brands en Sander Verbruggen.
v.l.n.r.: Robbie Hoogzaad, Jeroen Brands en Sander Verbruggen.

Schijndels vakmanschap wordt nationaal gewaardeerd

Zakelijk Zakelijk 1.618 keer gelezen

SCHIJNDEL | Kijk ze stralen en dan hebben we het niet alleen over de bekers. Wat wil je? De vakmannen Robbie Hoogzaad, Jeroen Brands en Sander Verbruggen zijn landelijk in de prijzen gevallen tijdens de Interieur Collectie Dagen.

Tijdens de Nederlands Kampioenschappen in Gorinchem is Robbie tweede geworden in de categorie woning- en projectstoffering. Jeroen en Sander van het andere Schijndelse bedrijf De Paal parket zijn respectievelijk vierde en eerste geworden in de categorie parket leggen. Sander wist zijn titel van 2019 te verdedigen.

Net tekort
“Andere jaren ben ik er heen gegaan zonder te oefenen. Nu had ik me beter voorbereid en dat heeft wel geholpen”, glimlacht Robbie in zijn eigen zaak. Hij kreeg twee moeilijke opdrachten voorgeschoteld en één wat makkelijker; in tapijt met verschillende kleuren een bloem verwerken, pvc in visgraat leggen met een molen erin en het leggen van een stuk laminaat met een muur er tussen. Uiteindelijk kwam hij slechts twee punten tekort om zich tot winnaar te kronen. “Ik weet eigenlijk niet of ik dat wil weten, haha.”

Nuchter
Zo’n twintig deelnemers streden om de titel bij het parket leggen. Daar zag het programma er wat anders uit. Op de eerste dag was het een kwestie van maken en zagen. Op dag twee werd de klus verder afgemaakt. Het ging om een motief met 3D-effect. De jury kwam meerdere keren langs om te beoordelen. Sander was niet per se bezig met het verdedigen van de titel. “Ik ben er nuchter in gegaan”, beaamt hij. Jeroen genoot vooral van de sfeer. “Onderling was het heel gezellig met de andere deelnemers. Daarnaast zijn familie en collega’s komen kijken. Ook dat was wel leuk.”
De heren en hun bedrijven werden beloond, maar vooral zijn ze trots. “Ik sprak van de week een collega hier verder vandaan. Die riep dat al het vakmanschap uit Schijndel komt. Mooi toch!?” zegt Robbie tot slot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant